Tuesday, September 08, 2009

Yupiyesar

Anak aku sedang bergelut menjawab soalan harini, pagi ni. Pagi tadi dia tak sempat tido selepas solat subuh tu. Nak bersiap plak pakai baju butang pulak tanggal sebijik. Hish, bukan sehelai je baju dia ada... but, kenapa baju itu yg dipakai?

Ayah dia dah mula hangin. Seluar plak ketatnyaaa ya amat. Cepat benau dia membesau. Lagi bulan puasa, lagi dia menjadiiii. Udahlah, biar umi jahitkan kejap butang tu. Ayah korek2, dalam almari baju dia, jumpa lagi 2 helai. Terus ayah amik iron tolong gosok kemaskan baju2 dia.
















Gelabah bila cari surat beranak plak takde. Lahai, tak tauplak kena bawak surat beranak. Umi simpan surat beranak kat ofis dalam file. Ini kes kalut lah ni! Last2 dia bitau, takyah bawak surat beranak, just remember the numbers will do. Dia ingat ke? Haiyo.. aku yang panik!





Hopefully Amal akan tenang menjawab soklan2 UPSR tu hari ni, esok and lusa juga. Umi dan ayah, serta opah and atuk sentiasa doakan yg terbaik utk Amal, aminnnnn.

4 comments:

  1. wahh..good luck!!! teringat time upsr saya dulu...mmg tak nebes sbb tak terasa exam sgt pn..aahaha

    ReplyDelete
  2. Jangan mama dan papanya yang terlebih pressure..

    ReplyDelete
  3. Hi Hemy, thanks for coming over..
    Anak tu tak nebes dah, dia okay, cool je. Mak dia je over excited, hihih!

    Dear Kak seri-serodja..
    mmg a bit laa... maklumlah, first time anak amik ujian besarrr!

    ReplyDelete
  4. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete