Monday, November 09, 2009

Michael, that's it, it's not cloudy, it's meatballs

Hari Sabtu, layan anak2 tunggu kanda balik. Dia berjanji ngan budak2 nak bawak gi Petrosains since besday Amal, last month lagi. Tangguh punya tangguh till this weekend.

Aku sebagai peminat wayang, cuba2 lah racun pikiran Amal, takyahlah gi Petrosains, sebab dalam tu mende yang samaaa je since dulu2 dia pegi tuh... Aku soh dia cuba tanya ayah dia kot2 mau bawak gi tengok wayang ke.. Untung2 buleh tengok 2 wayang sekali dalam satu hari... Cewahhh... umi dia sudah taruh jarum sanaa...

Lama gak nak convince Amal.. last2 dia buleh tukar pikiran.. Dia stuju nak ajak ayah tengok wayang je. Kanda balikpun dah 4pm lebih. Discuss punya discuss, akhirnya kami nak gi tengok wayang je. Dua citer nih. Michael Jeksen and Cloudy with a chance of meat balls. Best citer tu.. aku suka masa tengok the making of nya.

Last2 kami pi Brem Mall, dapat tengok Michael je. Tak sempat sebab dah agak lewat... Ameerpun tak tahan sejuk dalam panggung.. Cam nak demam dia!!


Lepas satu show tu, kami balik, nak makan kfc, rupanya Brem Mall yg gah tu, takde kfc, mekdonel jauh sekali, yg ada cuma Meriberaun. Kami headed to Warta for KFC. Janji ngan anak2 kita beli je DVD citer Cloudy tu.. tengok esok.. Dorang okay je.. umi dia yang pujuk, kan?

7 comments:

  1. best tak citer MJ? tuh bukan nak celebrate birthday anak ko, tapi nak celebrate hasrat hati ko nak tgk MJ kan? nak untungggggggggg jek ko kan?

    ReplyDelete
  2. Alice oi..
    abis aku dah pegi tengok wayang, tentulah ada cinema.. aparaaa..

    ReplyDelete
  3. dear syurei..
    mak mak kena pandai amik peluang, bila bila masa, di mana jua, okay?
    ko nanti dah jadi mak, ko tauuuu laa, hik!

    ReplyDelete
  4. kak ko len kali tapau jek kfc+mekdi+beger king skaligus!nie kecek2 makanla pujuk tp bila dah besa sikit kak, klau anak tersentap tuh..hmm...sensitipnyer tahap dewa ujan gak..huhuu..

    ReplyDelete
  5. wahai atie,
    ye la ti.. takut gak kalu deme tersentap, kan? masa tu nak pujuk cemana plak, ntah.. nanti aku rujuk kat ko la, since anak2 ko dah besau2 dua orang, kan?

    ReplyDelete
  6. kak,

    Ira pun tgk MJ gak weken lps. Mcm sedey plak...tp show dia mmg superp!!

    ReplyDelete