Friday, November 06, 2009

Nasi and nenen...

Ni kisah pagi tadi.. aku takde sarapan. So, aku nak ajak siti gi makan kat plaza sentral. Dia takmo. Biasalah siti, cuak, since nak dekat 8.30kan? Heheh.. tiba2 lepas buat air, Aryati pulak call bitau dia dah belikan aku nasik lemak, ajak makan sesame ngan siti sekali. Auuuu… rezeki beb.. Thank you Allah.. thank you Ati.

Dalam hati .. hancus diet aku, kalu pagi2 dah makan nasi lemak. But, rezeki… jgn ditolak, okay?

Lunch ni aku dah bawak bekal, nasi putih, lauknya…. Ikan goreng and sotong masak kicap. Ada lagi.. semalam dah janji ngan gang2 aku tu nak buat pecal. Ati bawak kuah pecal, aku bawak sayur2 like kangkong, timun, tahu and togeh. Siti tak jadi bawak togeh, so, aku yg bawak, butttt.. kangkong yilek kat kedai tu, maka aku bawak apa2 yg ada je lah. Donno how it will turn out. Diorang kena gi beli kangkung la nanti, baru jadi pecal betul. Ingat nak makan pecal je, but, since lauk malam tadi ada lagi, aku bawaklah.. takmo membazir. Sebab, kalu aku tak bawak, lauk tu akan terbuang begitu jeee.. tak baik membazir, kan?

Ok, balik dari bekfest, Ati tegur, kata nenen aku kenapa besau sangat… huhu… memang takut sebab badan beta udah naik amatttt..

Aku dah seminggu ni buat aerobic balik cam dulu. Nak mulakan semula. Nantilah korang, aku dah kurus, haaa. Jagalah korang.
Jangan makan ati bila badan aku dah lawa cam si Pola bawah ni..

3 comments:

  1. kak, ko tersentap ke kak aku ckp nenen ko membonjol? a ah kak, aku ikhlas tp jauh nie kakk..kalau aku tak sound ko musti lalalalala lagi kan, so akak aku pun hingatkan tuan punyer badan yg dah besar peti sejuk ni gak ok..moh jogging kak nxt wk!
    err jap..jap..napa ko citer detail sgt bab makan2 td tu ha kak? aku rasa resume aku pon tak detail camtu..

    ReplyDelete
  2. detail pun tak kena.. kang tulis cincai2 ko sorang je paham, yg lain2 tak paham.. biarlah sebegituuu...
    aku sebenarnya tak pandai tulis ringkas2...hihihi..

    ReplyDelete
  3. kak atie, bila ko ckp pada kasu, aku pun terasa gak kak, kami nih umpama, cubit pipi kiri, betis kanan pun sakit tau..hehehee.. tapi, biasalah aku nih, lmbt sket nak insap..tak reti2 bahasa kan?

    ReplyDelete