Friday, February 12, 2010

Bawak mulut

Semua orang tak suka kalu ada orang bawak mulut kan? Even orang yang bawak mulut tupun sendiri tak suka kalu org lain bawak mulut kata dia bawak mulut merata2, kan?

Nilah dia kalu rajin ngat komen orang. Semua orang tak betui. Kalu buleh semua orang musti ikut kata dia, ikut cara keje diaaaa je. Yang keje ngan dia tupun semuaaaanya ngada2, semuanya nakkan attention, except dia. Ha kauuu! Manusia meroyan jenis ni mmg tak sedar2 diri. Susah tau.. Kita yg terkena bahang bau mulut diapun merengsaaaa jer bila dia tak bleh stop kemeroyanannya.

Selalu sangat dah. Kalu bawak mulut tu kat org yg baik takpe, ini, bawak mulut kat orang yg mmg tak suka kita, anti kita, mmg kita ni selalu lembab lah, apalah, tentulah orang yg kena dibawak mulut tu sangat marah. So, sampai bila2 pun pandangan orang tu pada kita tak baikkkk je. Tentu jiwa dia tak tenang, kan?

Sebaik2nya kita ni, kalu dengar berita2 pelik pasal kita nih, cuba muhasabah diri dulu, kaji dulu, cek dulu, buat soal siasat CSI like ke, kan. Alah, kalu fikiran kita yg matang dan berfungsi baik ni, tentu kita buleh buat timbangcara, kan.. betui ke idak berita yang sensasi itu. Kadang2 orang Cuma nak menambahkan glamer dia sebagai pembawa mulut tu.. biarkan je.. Sebab, orang gini, kalu dilayan, mmg hati jadi tambah sakit, hidup tambah merana mengenangkan kisah tak benar tu.

Biarkan saja dia, itulah sebaik2nya. Setuju tak ngan macik?

2 comments:

  1. Sapa mulut hansuang tu kak? Takut aku laaa

    ReplyDelete
  2. oh.. nak tauuu.. jawapannya adalah...

    hansuang tu apemende plak?

    ReplyDelete