Wednesday, February 17, 2010

Cuti oh cuti

Berapa banyak cuti baru best?
4 hari campur weekend tak cukup?
Mmg sgt ckup, malah udah keletihan. Mmg penat cuti sebenarnya. Kalu cuti boleh benar2 relax, i mean dapat tido lewatttt, pastu makan bekfest (tanpa perlu prepare apa2) pastu layan tivi, tengok rachaelray pastu sambung citer2 lain, pastu berenti kejap makan lunch pulak, which i do not have to prepare also, pastu, dah kenyang, layan mata pulakkkk, tido barang sejam dua. Bangun, amik majalah, baca pulak, satu, dua, pastu sambung tengok tivi lagi.. bersantailah katakan..

Huhuhu... keep on dreaming macikkkk...

Takdenya.. jangan harap, okay?
Ndak2 ekonomi kuarga aku teruk ngat sekarang, every meal i have to prepare.. bekfest, lunch, dinner, supper ntah apa2 sumernya kena fikirkan. Yelah, barang dapur dah ada, kenalah berkorban sikit, masak utk suami dan anak2 dan diriku sendiri.

Kalu mengeluh kat mak, mmg aku selalu ngadu ke diapun... she will always say.. "..redhakan hati tu, ikhlaskan, ada pahala semua tu.."

Ya Allah, Kau wujudkanlah sifat redha & ikhlas tu kepadaku bila melalui semua ni... sesungguhnya, keredhaanMu sajalah yang paling aku idamkan. Kau jadikanlah aku hamba yg sentiasa mahukan kebahagiaan dunia & akhirat jua dariMu.. aminnnn!

No comments:

Post a Comment