Monday, March 15, 2010

Mati idup balikkkk....







Ko tau kan betapa aku sayangnya kucing aku, si Cindy tu, kan?



Aku sedih giler bila dia mati kena langgar. Mengikut kata anak2 jiran sebelah, deme dah tanam mayat dia lepas dia mati crossing the road. Tapiii, pagi ni, dia balik pulakkkk...



Can u imagine how terkejutnya aku bila Amal tipon saying .. "Umi, Cindy dah balik!.."



Aku cam tak percaya, but.. Akmal bukan tak kenal kucen kami tu.. Nangis la kami kejap tru the fon. Hahaaaa...




Memang tak dinafikan, kami tak lihat sendiri betui ke idak kucen yg kena langgar tu Cindy. Inilah sebabnya dia balik. Dia belum mati lagi.. Sungguh besar kuasa Allah yg Esa tu..



Dia bagi lagi kami peluang menjaga Cindy.






Kata Amal lagi, dia macam dah beranak, kurus, tapi puting2 susunya menonjol sikit. I guess, tentulah dia lama tak balik tu sebab bizi menyusukan anak, which kami tatau di mana dia tinggalkan sebab nak balik jumpa kami. Maybe dia ni ada 2, 3 tuan ke apa? Tak kisahlah, memang dari dulu dia selalu buat keje gini. Lari, pastu 2, 3 minggu baru balik pulak... Nilah kisahnya..






2 comments:

  1. Syukuuuuuuuuuuuuuuur..Cindy selamat. Jgn percaya ckp jiran2 tu kak...depa tu dengki.. Dahla xde bukti...pandai2 ckp dah mati..apa daaaa :P

    ReplyDelete
  2. Syiera..
    Abis tu.. dah mmg nasib akak, kena permain dek jiran2... ahaks!

    ReplyDelete