Thursday, June 17, 2010

Sabarlah wahai hatiiii..

Kereta ada, simpan kat show room kat rumah buat per?

Ini kisah senin, eh, senin tak, okay, senin tu first time sejak lama dapat balik sesame ngan kanda. Yg nak ngamuk ni kisah selasa and rabu, semalam la. Acik hangin tauu. Mula2 bitau boleh balik awal, bebunga la hati acik ni dapat balik awai. Bulehlah lepak2 buat keje umah pastu planned nak gi poco2 baikkk punya. Lama tauuu, tak exercise.. haa. Tup2 bila aku dah naik lrt nak gi Gombak, dia bitau, dia tak gerak2 dari kol 4 tadi still kat situuuuu. Ko tak geram ke jenabbbb?

Acik sabar lagi, pakat solat maghrib kat stesen Gombak la bagai, kan? Dah kol 8, still takde kabau berita kanda. I assumed mmg tak dapek nak nolong dah ni. Acikpun ontok2 la cari bas yg acik dah usha2 dulu2 ke pinggiran batu caves. Naiklahh.. entah kat manalah nak berenti bas tu, tapi yang acik tau dekat pinggiran batu caves, which is like 15 min lagi ke umah acik kat Selayang Baru, boleh? Abis dah lewat beno notis bitau tak boleh balik sesamanya, tak ke macik sengsara haa? Benci tau, timahhh!

Selalunya, kalu macik kena balik sendiri lah kan, macik kena gi naik lrt dulu dan amik bas kat central market nun, baru macik selamat trus sampai selayang. Inilah kisah kalu tempat cari makan jauh bebenau. Mmg naik lrt tu mudah, tapi tulah, macik serik kalu kena nunggu buah kanda yg tak gugur2.. hahaa.. kisahnya takmo dah nunggu2, bencik. Manyak masa macik terbuang begitu saja, sedangkan macik tak sukalah buang2 masa, yg mmg macik tau takkan menunggu macik, haaaaaa.. Since kembara macik dah okay, buleh memotong dengan kepantasan luar biasa tanpa goyang, macik rasa macik akan bayar jelah duit perlindungan 3hengget sehari kat lrt Gombak tu. Naik kereta pegi dan balik adalah lebih pantasss, stuju???

Acik tau laki acik tu terlalu taksub keje. Memang keje dia tak ikut time dia, tapi ikut time Dato dia tu.. tapi acik tetap nak hangin, entahlah, buleh ke, patut ke? Bila ngingatkan dia tu laki acik, dan dia tu keje, acik jadi kena redha dan give in. Pastu pikir2 pulak, kalu dia bagi acik separuh ke sepertiga ke dari duit OT dia tu, barulah acik lebih tenanggg di sana nanti.. heheheh.. mimpilah akuu!

Cemana ek? Entah bila la buleh dapat kanda yg balik keje sama2, on time je, pastu bila acik kata tingin nak beli itu ini, dia bagi je duit.. ater, dah mmg tanggungjawab dia menyara bini, ye tak? Hoi.. berangan lagi acik niiii, rentikanlahhhhh!!

No comments:

Post a Comment