Friday, November 12, 2010

aku suka sangat nonton korean series

aku berjaga till 3 pagi tadi sebab layan dvd tengok lagi citer ni.. brilliant legacy.. dulu dah tayang kat tivi, tapi cakap mandarin, tak suka tak suka.. aku lebih suka dengar dorang cakap bahsa korea sendiri.. still terbaik.. sedih giler citer ni.

EunSung (pompuan) blajar kat NY dipanggil ayahnya balik cuti and cadang nak bawak adik lelaki dia yg autisma gi belajar piano kat special school kat sana sama2 ngan dialah. Dorang anak org kaya since kecik, so, belanja semua tak kisah. Dia tak tau yg ayah dia sebenarnya tengah bergelut bisnes nak bankrup.

Hwan (lelaki) ni pulak kena panggil balik dari NY study dek nenek dia sebab nak soh dia belajar manage their bisnes makanan kat Korea.
Eun Sung and Hwan, who were on the same flight back home, accidentally had their luggage bags exchanged, which led to several misunderstandings between the two of them.

Bapak Eunsung disangka mati bila wallet dia kena copet and pencopet tu pulak terkorban gas meletop dalam kelab karaoke.. apa daaaa. Bapak dia ni diam2 je tak balik, sebab bila dia dah mati, bini dia akan guna duit insuran tu utk byar utang2 semua and terus hidup dgn anak2 dia. Dia melarat tau.. However, his bini kedua dia ni halau anak2 tiri dia, Eunsung & adik dia EunWoo and dia dua beranak pindah rumah lain pulak guna semua duit insuran tuuu. Terus berubah jadi mak cinderella gitu kauu. Kejammm...

Masa ayah dia mati tu, aku tak bleh tahan tengok kesedihan EunSung. Pastu mak tiri dia soh dia bawak adik dia keluar dari rumah dorang sebab katanya dia takkan mampu nak tanggung dorang lagi. Masa nak kawin ngan bapak dia, dia sakan2 janji nak jaga anak dia sendiri sorang and also anak2 bapak dia, si Eun Sung and adik cacat dia tulah. Tiba2 jadi lain bila bapak dia dah mati.

Memang leleh la time2 dia kena halau kuar rumah bawak adik dia yg cacat tu.
Siap keje kat nite club nak cari duit sara idup. Pernah dia ajak adik dia sama2 bunuh diri bila fikirkan duit yg dia adapun kena kebas.. kesian tauuu. Sangatttt lah sedih.. lepas satu2 insiden malang jadi ke dia.. Malam ni tentu aku sambung lagi.. Tak tido pun takpe.. nak tengok sampai abis. Siang esoknya buleh tido.. kejam tak? Cuti maa.. cuti solat jugak.. apa lagi??

4 comments:

  1. nanti sambung laah lagi citer tersebut eek... saya suka membacenyeeer.. semoga anda bersemangat utk menyambungkan kisah citer korea tersebut.. take care n senyum selalu..

    ReplyDelete
  2. insyaallah.. insyaallah.. mmg panjang dan menarikkk sekali..

    ReplyDelete
  3. bunyi macam best jer citer nie... nak pinjam bleh, kita tukar suka sama suka... saya pun ader gak buat koleksi korean series...

    ReplyDelete