Wednesday, January 25, 2012

abah oh abah

hari selasa aku tade appointment pagi, so decided to just blog hop and do some facebooking.  mmg inilahpun the best way i do my online business to market premium beautiful.  sdg asyik tengok2 fb, tiba2 mak mai bitau abah nak pi spital, cepat2 bawak. gelabah taik anjing la akupunnn.. cepat2 bersiap, terus bawak abah ke hospital selayang.  mmg mencungap2 abah nak bernapas masa tu.






lama jugak doktor buat checks.. takde asthma, tak bagila gas, cek jantung la, itulah nilah.. last2 dah kol 7 lebih baru dia decided nak tahan abah kat ward.


this morning my turn with hubby tunggu dia.  last nite my bro in law, dah amik turn.  abah dpt lena.. alhamdulillah.  dapat lena means dapat rehat.  i tot if he's fine, we can take him back, but no, doctor said kena cek lagi since suspected tibi or maybe cancer.  OMG.. terkejut aku dgn possibilities ini.  tapi aku redha, aku soh abah juga tabah, sebab ini semua ujian.  aku stayed dgn abah since morning.  adik2 abah semua ada datang dan tipon juga bertanya kabar.  bagus, kan.. dapat siblings yg so caring like them.. tentu abah suka adik2 dia dtg melawat.  anak sulung, tentu abah tau kerenah dorang semua.


kami adik badik, gilir2 la tunggu abah.  mak bukannya larat sgt, dia pun dah agak uzur, yelah, udah 70 umur mak.  selama ni pun mak la yg menjaga abah kat umah.  malam ni my hubby is going to accompany abah tido di ward.  saja la tunggu kan, takdelah dia rasa sorang2 walaupun ward beramai.  kesiannn abah.. sgt kesian.  first time dia dok di ward.    


abah oh abah, kami semua sayangkan abah dan semoga abah cepat sembuh!!



No comments:

Post a Comment