Monday, January 23, 2012

they year of the dragon


happy cny to all my chinese friends.. 

it's the year of the DRAGON...
This year it is considered the year of luck because to the Chinese Dragon means it is good fortune in the areas of health, wealth and living a long  prosperous life. actually, this year is the year of water dragon, some called it golden dragon ~ symbol of PoWer & Wealth

chinese believe this year it is so ONGGGGGGG....!!!! 


akak selalu doa semoga taun ini dan taun2 mendatang ini akan memberikan rezeki yg melimpah ruah utk akak & family.  
sejak dipertemukan dengan bisnes ini, akak dah dapat rasakan kehebatannya yg membuatkan akak tak akan pandang ke blkg lagi, malah akan terus berusaha menjadikan impian akak satu kenyataan!!

kita kena ikut cara macam org2 cina, yg mana baik tentu tak salah utk kita follow, ye tak.  this one is taken from one great leader in my group, naa kamarudin, thanks to her!!


kenapa org melayu susah nak mulakan bisnes, takut itu, takut ini.. tapi selalu mengeluh makan gaji tak cukup duit belanja selalu.  dah terang2 ada dalam sunnah nabi 9/10 daripada sumber rezeki itu dtg dari berniaga, sama macam Rasulullah yg berniaga, jadi kenapa byk sgt ragu2nya.  sebab itu kena pilih bisnes apa yg betul, yg boleh kita teroka dan kita akan dibimbing dari A to Z!!


dalam bidang perniagaan ni, sapa berani amik peluang, dia akan berjaya, CONFIRMED.. lihat saja pada sifu / mentor akak dlm keratan akhbar di atas tu, hanis haizi.. kerana berani mengambil peluang, dia dah pun bergelar jutawan muda pada usia 27 taun!!


Allah telah janji akan beri pertolongan pada hambanya yg berusaha keras dgn cara yg betul.  cuba ingat tu.. pasti ada rahmat di sebalik janji Allah itu! 

buat betul2, betul2 buat, pasti akan dapat!!


No comments:

Post a Comment