Tuesday, April 02, 2013

weekend yg memenatkan tubuh tuaku 2

ahad pagi cam takmo bangun, pas subuh, golek2 and then kena bangun jugak since anak kecilku yg berumur 11 taun itu dapat tiket percuma sekolah dia bagi sebelum cuti tu 2 keping utk pi pusat sains negara ada exhibition - star trek gitu.  nak pi biar awal kata kanda.. since lepas tu kami nak pi merayap2 and tengok movie katanya.  aku kalu kanda gitu, harus nak lompat tika dan saat itu jugak tau.  went to pasar dulu konon nak bfast before u start, tapi.. bila kat parking belakang pasar selayang tu dah jam sangkut, terus ku suruh kanda cari tempat lain dekat2 dengan damansara tu jer since we were heading there.. last2 ntah kat restoren pelita ke apa ke ntah kami makan.  i dont mind, as long as i can eat what i want, i hepi dah.  anak2 pun tak banyak kerenah.. knowing inilah masa bersama keluarga.  tak sangka amal nak ngikut walaupun dia taklah berapa sihat. 


dalam kereta, aku ceklah itu tiket yg ameer dapat, just to see if it still valid, alamak .. rupa2nya tiket2 tu only valid if you buy an adult ticket together.. sib baik anak2 aku pi dgn kami, if dia pi dgn kenkawan semua murid2.. how?  aku rasa cam apalah nak bagi tiket free padahal kena beli jugak tiket lain kesudahnya.. cam pelik tau.. tak suka mak.  since nak pegi, pegi jerlah.. layan, 2 tiket dewasa to go to the star trek exhibition tu dah 40hengget.  mende apa kat dlm tu.  wow.. ada berbagai. 


menarikkah? tidak.  sebab aku tak sempat nak baca sesemua kisah dalam masa sejam dua tu.  sementelah aku bukanlah star trek fans.. mmg tak dapat tengok movie2 dia masa den  kocik2 dulu sobab kami susah.. cewahh.. tiba2 terimbas memori mana dapat tgk movie ni zaman 70an dulu.. ahaks.  nak pi this exhibition.. melayan je sebenarnya.. ntah, like u have to know the details lakan... for me mmg perlu nak kasi excitement. 



aku cuma kenal mr. spock je... lain2 tak kenal langsung ko.  yg menarik kat situ pada aku cuma costumes2 dorang dari satu movie ke satu era.. sooo nice.

pastu baru pi midvalley nak pi movie and jalan2 katanya.  aku ingat nak beli jam. sebijik jampun tak terbeli.. semuanya tak menepati citarasa aku.  hampeh ke aku ni terlampau milih.

nak tau kita pi tengok citer apa?  yeah.. i never tot i could go watch citer kungfu cina .. citer ip man, the final fight.. mmm, i like ip man, but i was so disappointed to find that the hero is no more the ip man 1 and 2 guy.  sudah tukar ke robert wong ke apa ke nama apek tu.  but the fights was superb.  make sure anak2 guru ko tu bukan jenis kaki cari gaduh ok?  suka je mengajar asalkan anak2 murid guna utk ketahanan diri saja.  best woo.. aku mmg suka wing chun.  belajar dulu, tak abis.. cikgu mati awai.. ahak.. tipuuuu..  berangan dapat tangan and kaki yg pantas takkan terjadi tanpa belajar dan latihan, ok?



sebelum show 1.30pm, kami pi makan dulu.  apalah kan, asik makannnn jer.  bukan lunch yet sebab awai lagi, so makan lite2 jer, kami pi makan donuts je.. adik merajuk sbb aku makan donut pilihan dia masa dia pi menunggu kopi dia diproses.. hahah.. kesiannn..  lantak, majuk2 tak rasa la ko donut.  kami 3 beranak makan cam biasa je takde apa2 pun, amer minum kopi dia yg special tu sambil memendam rasa kau.. heheh.. anak ku yg sorang ni mmg kuat merajuk beb.  ikut betakah perangainya itu?

lepas show baru kami pi solat kau.. punyalah ramai manusia kat midvalley.  tapi inilah first time aku solat kat surau dia.  aku rasa kaki aku dah tak buleh tahan masa pencarian ke surau tu.  kanda tunjukkan surau tu kat situ situ.. tapi nak pegi tu macam berbatu jauhnya.  org2 kat dalam surau pulak baiknyaaaa beratur mengambil giliran amik wudhu dgn penuh kesabaran.  aku yg first time ni.. rasa cam .. biar betui.. but itulah dia.. rupa2nya org islam ni mmg sabar dan tawadduk.  ahak.. and i am proud being a muslim when looking at this culture beb!!

penat giler, lepas solat, kami cari makan lagi.  this time it is lunch.  so kanda bawak tempat dia selalu lunch katanya.  since inilah tempat dia keje and makan and all.. so ramailah yg kenal ke dia.. aku pulak jadi macam segan.  hahaha.. akukah??

lepas makan tak lalu nak pikir dah, kami balik terus, ponek.  eh jap.. singgah kedai dvd feveret kami, beli 6 citer lagi sebab tak puas tengok wayang.. hahah.. enam movie tuu.. aku baru jer abis tengok lawak ke der 2 and yg lain2 bulum sompat ku tengok lagi.. letihnya aku yg Allahh.. Dia saja yg tau.  lepas maghrib tu semua padam kau.. boleh?

malam ni nak layan citer ni la.. jack the giant slayer nih.. cam best sgt aku tengok kat GSC haritu.




2 comments:

  1. nasib baik tak MC kan hari senin? and alhamdullillah lah kaki ko dah baik dah boleh jalan macam biasa, no more jalan dengkot2.
    -stalker comel-

    ReplyDelete
  2. yelah.. lama gak menderita tak bleh naik tangga.. ni dah okay sikit..

    ReplyDelete