Monday, April 01, 2013

weekend yg memenatkan tubuh tuaku

oh so terrible aku taktau nak buat tajuk dah.. lantak kau di situ... mmm

kanda keje on saturday till tatau kol berapa.  ko taulah aku kalu kanda takde, nak bangun pun malas giler.  takde semangat tau.. terlalu aku mencintaimu kanda... awww.. ahak.. memangpun, kan?  dah laki den, wajiblah tu aku mencintai dia.. kan, kan?  takde ler aku nak berangan jatuh cinta dgn lelaki2 lain yg tidak mendatangkan faedah apa2 malah mendatangkan dosa kepadaku buat haper, kan? 

akupun pi la lepak umah mak sementelah nak buat sarapan sayugia dah lewat.  padahal dah beli nasik lemak kak bedah dgn kipap feveret aku dah bedal 3 bijik.. ahaha... sendiri aku gelak kau.. pi umah mak, mak masih golek2 kat katil and baru jugak nak bangun.  aku kesian tengok mak.  nowadays, since few years back, since abah mula sakit tu, mak's bedtime sudah byk terganggu.  malam nak tido susah nak lena.  if lena sejam dua, bangun till 4 or 5 am baru nak tido pulak.. sian.  dah lena, tup tup nak kena bangun subuh plak.  kesiannn.. tu yg bila dia nak tido lepas subuh tu, aku kata tidolah mak, layankan je mata mak tu.. sebab once dia dapat lena, i know itulah time dia betul2 dapat rehat, and kadang2 dia lena pagi till 11.30am kau.. aku suka bila mak tido and kalu boleh biarkan dia jgn diganggu.  sian mak... i really cannot tahan kalu tak dapat tido malam.. so, i know it is really mengganggu.

mak bersiap aku layan tengok tivi.  pastu sambil keluarkan lauk nak masak for lunch.  berapa la punya malas aku nak masak, tapi sebab aku fikir siannya mak, aku masak la jugak.  bukan susah, semua lauk yg sesenang dalam dunia je. aku pun masak pantas kau.. siap dah by 12.30 gitu.  tiba2 kanda balikkk... can u imagine he came back?  aku suspect somting wrong ni.. dia terus je balik ke umah without singgahing at umah mak.  terus aku sms bitau aku dah siap masak.. and asked him if he's going to go back to work.. hohoho.. dia tak jawab, rupa2nya dia balik2 terus tido.. penat, siannn..  aku balik umah sebab nak bitau dia lauk dah ready, jom makan.   tapi kanda kata biar dia tido another hour baru kejut dia makan.  ohhh.. kesiann.. akupun bitau mak, makanlah dulu.  will makan later with kanda and the kids. 

rupa2nya lepas makan kanda need to go to work again.. hai laa.  kanda pulak kalu keje mmg devoted abis.. lagi byk keje lagiii dia suka.. beruntung aku, kan? 

malam tu lepas maghrib kami siap2 ingat nak bawak anak2 pi giant je jalan2, but then, adik iparku liza tipon ajak pi karoke.. tanya kat kanda dia kata ok pulak tuuu.. awww.. mak suka nyah, dapat menghilangkan stress dgn menyanyi2 dan menari2 mengikut sukaku.. ahak.. best.  we went to brem mall.  layan lalak for 3 hours ko.. pastu minum2 and makan satay and balik.. wahhh.. almost 1.30am kau.. sian mak malam tu sorang2.  hehe.. tingat jugak tu.  mak siap called tanya kenapa lewat sgt tak balik2.. hahaha.. dia pun risau kau.. hehehe.

all and all, we had fun, and the kids enjoyed too.  kami pi karok, amal and ameer pi main games kat the game centre sebelah tu jer.. apa lagiii.. dorang pun suka laa.

byk dah mak tulis ni.. later2 will write about sunday pulak. mmm.. syok tapi penattttt!

3 comments:

  1. gelak giler aku baca terlalu aku mencintaimu kanda tu, ngan ayat sementelah lah, sayugia lah, ohhh sangat sastera lah ko ni suriani. good job, bahasa menunjukkan bangsa!

    -si comel-

    ReplyDelete
  2. kalu menulis masih boleh menggunakan ayat2 tu cik anon.. kalu bercakap rasa pelik pulak, ye tak. so, selagi boleh guna ayat2 tu, saya cuba masukkan dalam karangan2 saya ini.

    ReplyDelete
  3. aku lagi suka dengar ko cakap inggeris dalam percakapan harian daripada ko guna2 ayat2 sastera di atas.
    -comel-

    ReplyDelete