Monday, June 10, 2013

PD jun cuti sekolah

kanda ada jemputan kawen kawan dia kat PD.  tup2 lajak nak tido hotel pulak.  katanya hotel tu best sbb ada tempat mandi kolam yg power.. heheh.. dia macam teruja.. so dia booked for the whole family.  katanya kawan2 dia pun ada yg sama2 lepak sana during that weekend.  so, reramailah..

kami pi lah... kenduri dulu.  jalan jam tak hengat kau.  ntah mmg biasa katanya belah2 PD ni jem, so redha je la.  kanda rupa2nya ada kawan yg ada anak ramai.  so, aku pi la berkenalan dgn bini kawan tu.. knowing aku ni kan.. adalah suka berkawan, kan.. so pi lah bertegur akak/adik tu.. aku pi tanya dia.. .."apa kabar, ni dari mana?..".. dia bleh jawab.. " dari rumahlah.. ".. owhhh.. aku pun terpikir.. aku tak tau rumah ko kat mana or aku tak pernah kenal ko.. kenapalah ko kejam sgt jawab dari rumah.. aku laki aku yg nak soh aku berkenalan dgn bini2 kawan2 dia.. so akupun pegilah menebalkan muka kat ko.. dia buleh jawab dari rumah??  dgn muka kelat macam aku dah amik laki dia plak.. oh so teruk.. i was hoping she would just say.. kami dari puchong ke, sabak bernam ke.. oh tidak, dia buat kelat dia je.. akupun kata.. oh ye ke.. kami dari hospital.. hahaha.. geram je, akupun belah..

i told akmal what i've experienced dgn pompuan tu.. dia kata umi ni terlalu ramah.. well.. ramah sebab umi nak berkenalan je, kawan ayah punya bini, kan?  then i met another one at the kenduri also.. i asked her.. akak ni dari mana.. she answered nicely without prejudice.. kami dari damansara.. terus ke sini.. ".. haaa.. i told akmal in front of the kakak yg oh acik ni dari damansara.. kami dari selayang.. heheh..

begitulah.. kalu kita pikir kita nak buat berlagak takmo kawan or bertegur dgn org, kita jugak yg nampak teruk, kan?  tapi pada aku, baik aku lepak dgn anak2 aku je dalam kereta.. dari berkawan dgn bini kawan kanda yg rasa diri dia hebat.. aku takdelah nak kawan dgn org yg sombong bodo cam tuu.. lantak ko la sensorang!!

ok, the laut was nice.. angin and ombak is soooo  huge.  i like.  petang sabtu tu, once dah checked in, kanda kena pi keje.. oh so teruk.. but that's life.. kanda kata ofis booking dia recently jer, selepas dia dah buat payment for the hotel and everything.  so, keje kenalah buat.  tinggallah kami 3 banak kat bilik.  me and ameer decided, petang sikit kami nak jalan2 tepi laut je and get some food to eat.  amal, knowing how malas he is, and how he can use his handfon for internet in the room.. he would surely lepak inside the room je.  so me and ameer je la pi jenjalan cari makan.  oh angin laut was soooooo super best... i like.. sib baik tak pakai skirt or kain kembang, sure terangkat kau.. ahak.

malam tu kanda came back at around 10.  pastu we went out again for dinner, late one, kan.. aku cuti2 ni takdelah tahan2 makan kepebenda kannn.. so we went.  makan apa2 je lah.. i like the otak2.. eh ada plak otak2 kat PD ni.. i guess segala mende makanpun ada sini, as long as u know where to find them, kan?
then kanda said, he have to go out for another trip to the airport at 3am.  oh my kanda.. u worked so hard..

the next day i went to the beach with ameer.. we enjoyed the big wave.. tapi sayang tak bawak surfing board la u.. yeah.. the wave is soooo big. pastu aku dapat tau ada 2 org mati lemas, kau.. oh so takut pulak pastu.. heheh.. masa main ombak tu tak hengat diri.. heheeh.  azmeer pun cam suka, saying he was no longer afraid of the sea.. haaha. pastu aku pi ke kolam renang pulak.. tunggu kanda balik and then he joined us.  cam takut kot semua laki bini ada kat dalam kolam, so he joined.. kanda balik2 keje dari kol 3 pagi tu ko boleh imagine how penat nya dia.. well.. keje mmg kena keje, kan?













muka gatai tak?
masa balik yg amat ngantukkkk.. layan camwhoring la pe lagiii..

i realized gambar Amal takde.. oohohohoh..

No comments:

Post a Comment