Friday, March 08, 2013

Being right all the time


hai gang.. cewah.. bila ko kawen ek?  aku dah almost 18 taun kawen tau..uih.. berumahtangga gitu.  korang yg dah berumahtangga, or baru jer berumahtangga tentu ada or paling tidakpun sikit mengalami masalah.  tak byk sikit pasti ada ketegangan.. eh ketegangan lain la, bukan yg itu.. hahaha.. tak hengat ayat yg kugunakan.. paham kan? 
tengah marah2 or hangin2 or bencik2 tu terserlahlah warna sebenar pasangan anda, kan? adakah dia seorang yg penyabar or adakah dia akan menyembur or meletop kebabom geram bila marah and tak puas hati or apa2 tak kena..

saja la buat topik ni, lama tak citer pasal rumahtangga... oit, tak baik citer hal umahtangga kat org tau.. halooo.. sapa kata ni citer umah tangga aku? this is in general dol.  kadang2 masalah kecik kat org lelaki sebenarnya masalah rumit kat bini dia.. tu la yg nak kena ada persefahaman.  letak le ke tepi perasaan yg ko tu ketua kuarga sebagai suami yg berkuasa, but kenalah sama2 amik inisiatif cubalah selesaikan masalah or ketegangan tu. 


gaduh laki bini korang penah tak? tak pernah?  tipu laa.. org bercinta pun gaduh, ini kan pulak lakibini.. tak cayer korang tak gaduh.. tak best la gitu.. sebab.. kalu dah gaduh, dah baik pulak lepas tu... korang akan rasa hubungan tu lebih kamcing dari sebelum tu tau.. haaa.

apa lagi?  eh.. satu lagi.. kalu nak marah isteri or laki anda, jgn la buat di depan anak2, sgt tak sesuai.. macam bagi anak2 tengok sapa lebih berkuasa.. mmg tak baik, kan?

2 comments:

  1. suka sangat gambar peluk2 secara halal ni walaupun muka laki macho ko serius banget.
    takutnyaaaa!!!

    -pekerja efficient bloghopping-

    ReplyDelete
  2. dear anonymous,
    thank you for noticing my macho husband.. awwww.. shd i tell him or not?

    ReplyDelete