Friday, February 28, 2014

apa yang aku cemburukan?

kanda semalam bitau.. sabtu dia nak buat part time... hai tinggallah aku takde laki lagi.. tak best tau perasaan kena tinggal ni.. huk huk .. aku mmg selalu sangat dah kena tinggal dgn kanda if he's going fishing .. now pi menjaring pulokkkk.. aduhaiii..  tak best tauu.. dok sensorang dengan anak2 and kanda takde.. kenalah mikio kan apakah nak dibuat?  besides going to pasar selayang or barkath corner or badminton or swimming.. apo laei la den nak buek.. hmmmm.. tak best kann?  sib baik along and siti selalu ada melayan ikut den berjalan2 jugak.. ni siti dah start keje, lagilah tak syiok.. kanda takde, siti pun takde.. hidup makin banyak lopong.  kandapun kalu aku kata takyahlah pegi abang.. meh la teman saya.. kita berkepit je dua harini. .. ingat dia sudi?  heee.. udahlah tu.. lepaskan saja dia nak kemana2.. aku tak suka digelar bini yg suka melekat dan tak lepas laki.. padahalnya aku tak boleh buat apa2 pun kannn?  ni lah namanya pasrah.. ngeh ngeh.. ingat erra pazira je pandai pasrah? suriani juga pasrah lorhhh

padahal kanda ada pun all those things aku buat tidak dengan dia .. heheh.. apa dehall?




kalu kanda suka mende tu.. org kata kenapa ko tak ikut? kenapa aku tak ikutttt?  ko pikir aku taknak ikutt.. dah tentulah dia taknak bawak aku.. tu yg aku tak ikutttt.. huuuu
kenapa kenapa kenapa



aku dah malas nak cemburu.. aku dah penah tanya dia.. kenapa abang macam tak sayang saya jer..
 tanya dengan bersungguh2 dan dia bersungguh2 pulak kata aku ni suka pikir yg bukan2.. 
aku penah juga tanya.. dia ada tak terniat nak tambah bini? dia mati2 dgn muka serius kata tak..
hehehe.. aku pun tatau nak pecaya ke tak.. heeee.. kepelikan.. sebab ada lelaki yg takmo kawen lebih?
that is my husband.. my cik abang.. oh kandaaa.. ngehhh.. aku simpan ni semua dalam hati dan jantung.. 




manis lembut bisikanmu
merdu lirik suaramu
bagai pelita hidupku

berkilauan bintang malam
semilir anginpun sejuk
seakan hidup mendatang
dapat ku tempuh denganmu

berpadunya dua insan
simfoni dan keindahan
melahirkan kedamaian
melahirkan kedamaian

syair dan melodi
kau bagai aroma penghapus pilu
gelora di hati
bak mentari kau sejukkan hatiku


jiwang tak? ntah sejak bila aku jiwang aku pun tak ingat dah.. since beberapa hari je kot..hik3

ini sebagian dari lirik lagu simfoni alam dari once mekel.. macam syahdu semacam.. i recently uploaded from 4shared... thanks 4shared.. lebiu so much!!

No comments:

Post a Comment