Friday, July 18, 2014

kita diuji lagi

hai.. pekabar you?
sihat?  alhamdulillahh.. suka dengar you sihat.. semoga Allah menjaga you dan beri you kesihatan yg berlebih2 lagi ok?
semalam sebelum tido time aku dok belek2 hp pintar aku tu.. nak baca al-mulk, tiba2 ia bergegar... masa tu 23.40.. terkejut bila baca wassap tu, pat lowe my fren bitau berita tu.. shocked babe.... biar betui.. and it was shot down.. maka terasalah aku seperti dalam perang... nauzubillah.. terus bitau kanda.. cer cari kat tv ada tak liputan tu.. takde katanya.. kanda pun cek hp dia. yes.. he said 295 passengers & crews.. aduhai.. such a sad story.. mmg kita diduga betul kan?



so this entry is just to say how sad i am.. and aku anggap semua ini semua dugaan utk semua rakyat negara malaysiaku yg tercinta ini.. 


ni beberapa quotes from my frens from fb.. 

Kita rakyat Malaysia "disapa" Allah.. Subhanallah.. 
-azizuddin redzuan lu


such news. such tragedy. al fatihah for our brothers and sisters. Allah loves them more to be taken on this holy month.
our nation tested. time to stick together and be strong. #MH17

-hasniza manaf


on the way to work before sampai batu caves.. terdengar dr fadzilah kamsah bercakap kat radio.. 

Ambil kesempatan ini.. 
menghisab diri
Katakanlah .. ya Allah aku redha dgn ujianMu






No comments:

Post a Comment