Monday, October 27, 2014

entah kenapa..

Jumaat tu aku beria nak balik bukit mendi, pahang.. tapi kanda sibuk keje.. x jawab mesej pun nak kata tak jadi.  Hampa tau tak.. hampa.. baru berangan nak lepak2 dgn anak2 buah sambil urut2 badan.. huu.. mmg takde jeki..

Malam tu aku mmg sedih.. nak kata lapau, tak jugak.. sbb aku dah makan lauk sadin yg along masakkan.. hati jadi sayu semacam.. rasa ditinggalkan kot.. ntahlah.. setan la ngacau kalu buat kita pikir macam2 ni.. syaitonnirrojim mmg tugas dia buat kita pikir macam2..




Sabtu pagi boring sangat.. ntah apa ke yg aku ternmpak kat fb buat aku rasa tamau online dah.. mood sudah terbang lorr.. mmg tak bley layan.. so aku rasa macam nak let myself out of the cyber world kejap.. nak tido sepanjang hari.  Nak rehatkan badan dan minda gitu.. kanda lak sibuk dgn persatuan anak2 kola perglihnya.. aku rasa bosan pun ya.. selalu boleh je kuar.. tapi aku tade selera.. yilek.. poci.. rumber yilek mood.. amma va.. so.. dok diam2 dalam bilik.. bacalah apa2 yg patut.  Siap sms kanda bitau yg aku nak rehat.. masak ke apa2 ker semua tanak selama 2 hari.. if dia mau makan and anak2 rasa nak makan.. pandai2 lah kanda handle.. uih.. tak penah2 dlm sejarah aku buat gitu.. yeah.. pe salahnya aku nak rasa rehat kan?  Kanda balas wo sms aku.. can u believe that?  Ok katanya.. so.. akupun lepak jelah.. lantak la sapa2 kata aku kejam.. 116 taun sekali jer.. hehee.. ntah2 pas ni boleh jadi acara bulanan ker.. kan kan?  Hehee.. mau kena tinggai dgn kanda la kot.. tak layan dia makan ujung2 minggu kan?

Sabtu till ahad malam aku hidup dgn rehat.. wow.. hehee.. kanda beli pizza on saturday.. ahad dia diam2 jer... aku buat kuih jemput2 ikan bilis jer ptg tu.. makanlah deme.. uit.. laku kauu.. . pastu pas maghrib tggu gak kot2 kanda nak order pizza lagi.. idak lorr.. maybe dia lapau nasik.. so masa solat maghrib dia decided nak masak.. kanda masak sardin lorr.. dia punya kepakaran tu.. dgn telor dadar.. puas aku tgk dia makan.  Hehee.. at least dia mahu atau terpaksa masak.. nak soh aku or pujuk aku mungkin dia kesian.. aku dah mintak awai2 nak rehat kann?

Lepas isyak ahad tu aku on balik tenet.. betullah aku dan tenet mmg x leh lama dipisahkan.. its like half of me is gone.. and aku nakkan separuh tu balik.. hehee.. sekali on..punyalah byk msg2 dr gang2 aku.. oh i m so touched.. ada jer yg risaukan aku.. yea lorr.. sabtu ahad cuti selalu aku la yg paling aktif kat fb kan?  Selang 30 minit aku akan update status.. ni takde.. heee.. aku sendiripun x sangka.. oh so not me.. i want you back.. huhuuu.. really i have missed the time..

Sejak dua menjak ni aku rasa hidup aku makin tah apa2.. keje2.. balik umah.. anak2.. kanda.. mak.. along.. tu jer putarannya.. i guess i m too busy with work loads laa.. and sometimes mmg it drives me crazy.. aku benar2 nak dekatkan diri dgn Allah.. banyak sungguh dugaan.. huuu.. aku cuba sedaya upaya solat di awal waktu.. ajak anak2 and kanda buat yg sama selagi dapat.. tapi aku sendiripun x selalu ada dgn dorang all d time kan?  Mana termampu lah.. nak mulakan mende baik mmg bukanlah semudah abc.. tapi kalu nak.. tetapkan hati.. boleh jer.. x lah sesusah mana.. kuatkan azam su ..   Ya Allah.. kau jadikanlah aku hambaMu yg taat dan sentiasa berusaha memperbaiki amalanku ya Allah..

Kawan2 kat fb aku pun semua yg baik2.  Alhamdulillah.. sentiasa mengingatkan.. tu lah kan.. nak cari kawan kena ada macam2 kawan supaya kita bley rasa yg Allah tu kirimkan ujian dalam berbagai bentuk nak tgk kita sabar ke tak.. and nak tgk kita ni hamba Dia yg bersyukur dgn nikmat2 yg Dia bg samada kecik or besar..kann?  I believe that.  I really do..




Nak titunn.. dah 23.50 haa.. kanda tak balik2 lagi.. wakty ni ramai yg dah mimpi syahdu kann.. . aku x abis lagi melipat kain.. hehee.. ater.. 9.20 pm baru smpai umah.. haruslah lewat buat keje and tido nyer pun la kan kan? Alahai.. x larat tinggai jer la.. esok sambung laa.. my house hold.. my control.. hehee.. mmg lipat kain nmpaknya aku je ler yg buat.. sabar je la kann.. tu kepakaran tuu.. ekekek.. sodapkan ati sendiri la ni haa..

Gunite la blogku sayang.. rasa cam panjang bona dah den tulih.. adios .. buenas tardes.. por favorr!




No comments:

Post a Comment