Monday, October 13, 2014

sakitnyerrr

Pic atas ni tiada apa2 relevance nya dengan cerita yg nak aku smpaikan ni.. sekadar bergambar nak tgk muka sendiri katanyer.. smalam sblum kuar pi berurut..  kaki selfie yg suka buat macam2 pose utk puaskan hati sendirikann.. hehehe.. mapuhhh..

Apa nak citer tadi.. oh yess.. pasal sakit.. badan aku yg sakit sebenarnya.. dua tiga hari kemarin tu badan macam x sedap jer.. lemah gemalai tiap kali bangun pagi nak subuh.. nak kata tak makan jamu.. aku makan.. nak kata aku tak mandi semalam, aku ingat lagi aku mandi.. tapi aku agaklaa.. mmg tilam tu dah keras semacam.. keanjalan menahan bodi solid aku ni dah berkurangan.. membuatkan badan aku yg berketul2 ni .. especiallu pinggang and pungkok aku sakit2.. huuhuu.. aku mmg kalu sakit pinggang aku tak boleh nak compromise lerr.. so.. semalam petang.. lepas semua dah settled nak baring2 sambil baca buku.. teringat lak nak pi berurut.. macam agak baru gak pi urut satu badan tapi pedulik apa kan.. dah sakit2.. dah macam tak leh tahan urat2 semua pun tegang sbb stress keje.. stress hidup.. stress cinta.. stress anak2.. semua joined sekali kau..

Kanda naik katil nak tido balik.. tadi dekat2 kol 3 baru bangun ni nak tido lagi.. kemain asik tido yekk.. mentang2 cuti.. aku pun ngajaklah dia menemankan aku pi slayang mall kat kedai refleksologi yg aku biasa pegi tu.  Kanda tingin gak.. soh aku blanja.. well.. okey lorr.. dia mau temanpun aku dah seribu rahmat.. selalu aku pi jer sendiri.. ni dia ada and nak teman.. why not.. so kami pi.. azmeer pun ikut jugak sbb boring.. idaklah mau membiarkan umi and ayahnya berduaan.. hmm.. nak kepit kanda pun tak senang.  So.. smpai situ aku pun dah booking kak anne.. akak yg biasa tu laa.. arrange kan kanda punya urut kaki sejam.. aku pi bantai urut 1 badan smpai 1.5 jam.. oh ya Allahh.. sedap ke sakit ker tatau lah nak kata.. ada part tu aku rasa sedapnya leganya.. ada part tu rasa.. makk.. sakitnyerrrr.. hehee..

lepas abis siap urut.. rasa cam nak pengsan lembik and it was supposed to be refreshing?  Adoi.. tahan jer laa.. kanda and ameer bley nak pi makan plak pas tu?  Aku rasa cam nak tido mati jer dah.. tapi layan jer la dorang.. pi la kuarkan duit lagi and kanda bawak kita pi makan kat aman seafood, our fev place..

Sampai umah aku trus wudhuk.. solat isyak and nak kaboom.. masya Allah shakitnyer abangggg.. vadan shayer rasa lembik and lunyai.. huhuu..  tido pun rasa x bergerak2..

Next day.. which is today.. hanyut susah nak bangun daa.. bangun jugak lah sbb dah ada tanggungjawab la kannn.. hehee.. tak smpai ati weh nak emergency or mc sbb kojo den melambak.. vadan sakitpun den bawak2 yo lah.. huhuu.. ngadu kat kanda pun tiada dipeduliknya.. nak mengadu kat blog jerlah.. i love u blog.. u are my place to put all my feelings into.. besides telling Him..

Tu je lah dulu.. semoga tulisan ini memberi ingatan yang aku sudah pi berurut membetulkan urat2 and mengeluarkan angin2 dalam badan yg sangat menyakitkan badan tua ku ini.. ya Allah.. kau lindungilah aku.. Kau jagalah kesihatanku.. kau jadikanlah aku hambaMu yg rajin beribadah kepadaMu.. selagi hayat dikandung badan.. akan ku usahakan membahagiakan mereka2 yg aku sayangi.. aminnnn


No comments:

Post a Comment