Wednesday, December 31, 2014

terasa

Selamanya hati ini akan memujamu..
mencintaimu adalah dahagaku
Waktu dengarkanlah
selalu dekatkanku dengannya
hingga ku menutup mata.. satukanlah hati

-akim-

Intro lagu tu sebab tengah dlm keta tggu mak kat kedai spek.  Dia nak tukar cermin katanya.  Malas nak join dlm kedai sbb parking takde.. kot2 kena alih aku std by.  Dr tadi sampai la ni kat luar jer.. kdg2 rasa tanak keluar sebab inilah.. ada jer nak beli.. itulah inilah.. semua nak dibuat.  Barang2 dapur habih pulak.. nak tanak kena gak pi beli.. beli mana.. pasau la kan. Terlanjor dah keluar maka ajaklah along and siti sincr deme ada lagi kat umah mak and ct plak masih cuti.. hui sonok rasanya bila cuti and ada gang.  Aku cuti till skolah bukak 5hb.  But since skolah bukak 12hb.. aku takpeklah terus cuti sbb aku bukan keje kat sekolah.. ekekek.. logik la kan.. macam korang tatau..

Laki den awal2 pagi dah kuar.. semalam katanya nak pi service keta kawan yg kasi pinjam.  Smpai waktu ni.. 13.08 tengahari dia still x balik lagi.  Ngantar kereta dan akan balik naik train katanya.. hmm.. aku msg nak aku amik tak kat stesen komuter?  Takyah katanya.. dia balik sendiri.. huhuu.. dah tak diperlukan lagi aku rupernyer.. sedih jugak.. ataupun mmg dia nak lambat2 jer nak balik takmo cepat2 sbb jumpa kawan2.. gitulah rasanya.. takyahlah nak sedih2.. biarkan saja.. lelaki kan tak suka kalu kita terlalu sibuk nak tau dia kat mana.. jumpa siapa.. kenapa dengan dia.. atau tanya dia tu siapa.. mmglah aku tau tu.. selamanya pun aku cuba tak nak jadi bizi bodi.. lagi2 dia jenis yg takkan bitau kalu kita tak tanya.  Aku bg saja semua yg dia mau.. dia mau privacy so privacy lah yg akan ku berikan.. lantaklah sudah ku pasrah nyahhh..

Aku tau tempat aku di mana.  Sekadar isteri.. ngehh.. entahlah.. asalkan aku tak lepaskan tanggungjawab.  Lain2 ku dah cuba.. ku serahkan padaNya saja.. mudah kannn?




2 comments:

  1. Jangan stress stress...hujung bulan ni kita jalan-jalan over South China Sea naaaa

    ReplyDelete
  2. yesszaa.. kawan2 mmg ramai yg buat akak hepi.. and you are one of them.. thanksssss

    ReplyDelete