Monday, February 10, 2014

pening2 lalat

pening2 sikit sebab tak cukup tido.. ntah kenapa panas yg amat malam tadi, nak tido tak dapat, akupun layanlah surfing dgn henpon aku yg canggih tak canggih tu kan.. kat2 kol 3.30 dah ngantuk.. nak tido, tak buleh gak tido.. huuu.. nak buat apa.. nak bangun paler dah pening.. nak kena tido jugak.. pusing2 dah kol 4.30.. adoilarrr..  



dalam kepala dah pikir takmau bangun pagi, nak amik half day petang, nak call sapa nak bitau, ker.. nak sms mira je bitau ke shira ker.. aduihhh.. tingat pulak, ameer tak bangun lagi, hari dah senin beb.. and its almost 6am.  aku masih tak berapa nak lena. perasaan dok kata bangun dok kata takyah.. amik mc.. adoi.. rupa2nya nak piyed dowhhh.. mapuh kerah.. huuuu.. baru sgt rasanya aku piyed last month.. takkan dah piyed lagi?  inikah tandanya menopos nak hampir tiba?  heheh.. kalu tibapun apakah dayaku menghalang?  aku rasa cam.. hey.. semua ketentuanNya kan.. aku redha.  

melalut je dah 2 perenggan.  aku nak tulis apa yek?  ohhh.. mmg aku rasa mamai la sekarang ni.. dahlah tak dapat tido kan.   kena pi keje.. at least dapat tido 2, 3 jam ada gak rehatnya.  semalam bukanlah hari aku main badminton or swimming, aku tak larat.  apa yg penat?  i guess faktor usia la kot.. ngeh3.. seaktif manapun... sekuat manapun aku, zahir la macam kuat sbb bila siti mengurut, dia selalu kata keras macam batu.. heheh.. aku ni tetap makhluk Allah yg sangat lemah zahir dan batin.  bila datang perasaan itu, akupun letihhh.. air matopun mudoh ngat ngalirnya..



apa berlaku ahad? semalam takde mende.. pi bekfast kat barkath korner and come back.  pastu tak keluar2 till pagi tadi baru pi keje.. other than that masak, fb, tv, tido2 ayam.  kandapun skrg dah rajin jemaah di mesejid..Alhamdulillah, aku bersyukur. .. walaupun dia tak ngajak aku.. which aku tatau rajin or not nak pi..heheh.. ameer je la yg diajaknya. akmal idak pulak. takperlah, asalkan dia suka dan nak buat seselalu, kan?  laki den org mesejid dah weh.. syukurrr..


sabtu aku kedemaman.  dari jumaat balik keje lagi dah down.  tido dr balik keje smpai ke 10pm baru bangun.  lapau?  a ah, boleh?  bangun mamam and layan tv jap, pastu tido.. chat dgn liza adik iparku pastu tido balik.. mmg lembik badan.. sakit perut punya pasal since khamis.  tulah dia.. apa hal lah angin masuk dalam perut.. ngeh3.. agak2nya usia meningkat macam2 penyakit dapat.. huuhuu.. ya Allah, kau sembuhkanlah aku ni.. aku masih nak berbakti pada keluarga dan dia...huhuuu


boring weh.. ni sampai opis semua org pakat paham kot.. diammmm jer.. akupun takde keje.. boleh? kawan2 sahabat pena semua busy takmau chatting .. hmmm.. redha je lah.. isnin kottt.. aku tahan jelah.. mata pun pedihhhhh...



No comments:

Post a Comment