Sunday, January 25, 2015

kesempatan yg datang..

Sabtu malam.. is smlm.. aku pi kenduri umah macik nora.  Adik mak.  Dia buat majlis nikah anak dia syafiqah and majlis tunang sorang lagi anak dara dia shahira.. so.. 2 in one majlis tu.  Relax2 je kami pas maghrib baru gerak pi.  Dekat je kat kg nakhoda.. kg sblah kg aku jer.. yg payahnya ialah mencari lagi jalan ke umah dia yg berliku2 tu . Ekekek.. sibbaik jumpa jugak akhirnya.  Meriah amat.  Am akakku dah mula mikir2 since diapun ada anak2 dara yg sedang membesar kan.. jadi mulalah membuat perkiraan.. hehee..









Skrg ni bukan kira laki ke pompuan anak kita.. dah sampai seru jodoh dr Allah.. sedia je lah duit tu.. kann?  Aku pun mikir2 gak.  Siti suraya anak along pun blom nikah lagi.. alongpun dah single balik.. acupun single jugak.. walau ada kabar angin nak nikah balik dgn liza.. pastu last but not least.. mak pun single jugak haaa.. the possibility is always there katanya kan.  Jodoh mati sakit cinta semua ketentuan Allah jua.. siapa pun tatau apakah yg ada di depan sana.

Wahh.. terpanjang lak muqaddimah haa.. sebenornya nak citer yg pelamin iqa and ira tu santik amat.  Aku suka design bunga2 and lighting dia yg sgt fresh gitu.. makan pun best.. ada kambing bakar tuu.. puas jugaklah aku makan since adik badik aku jugak yg menjaga proses membakar kambing tu kannn?  Ehekk..



Tu majlis nikah.. kenduri pulak majlisnya yg besar next week.  Aku pobly x dpt pegi coz in sya Allah aku nak terbang ke KK.  Huhuii.. tak sabar ngko.  Kali ni kali ke 3 lah aku ke kundasang and filipino market.  Really cant wait to spend time away from him.  To make him miss me.. if u know what i mean.  Hehee.. jahat kann?  But this is how love shd be.. u go away to make it the love appreciated.. ngehehehe.. ontahlah..





No comments:

Post a Comment