Monday, February 16, 2015

hotel iskandar.. hotel berhantuuuuu...

dah tu kami pi balik ke town KK.  sampai pun dah petang tau.. check in la kat hotel seri iskandar. dah kecoh2 tiba2 nyonya tokey tu tanya.. betui ke seri iskandar?  cek2 rupanya salah.. kami patutnya cek in kat hotel iskandar, not seri iskandar.  nyonya tu siap kata..  u all bayar murah sana la.. sini bayar lebih sikit. adoiyaii.. sakit tak ati kalu kena kenen cam tu.. tarikla beg pi hotel yg selang few hotels sebelah je.

korang nak tau tak malam tu lepas siap2 letak barang, we all semua decided nak pi berurut.  semua pi.  last2 kedai urut kata tak bley terima ramai2.. so, kami decided to pi urut kaki kat depan hotel jer.
so urutlah gilir2.. sekali macik2 tu bercerita kabornya hotel kami tu berantu kau.. ada sejarah pempuan mati ditikam bnyak2 kali kat situ.  dah hantunya masih ada di sana mengganggu penghuni hotel.  tapi macik tu kata dia selalu akan kaco org lelaki.  so macam2 citer lah dia dah bitau kami.  so, pas dah dengar citer ni masing2 pun keluarkanlah perasaan masing2. aku takde apa2 perasaan sebab Allah jaga hijap aku tak rasa apa2.. ehheeh.. alhamdulillah kau.  so, kami pakat2 pi cari hotel lain lerr.. berangkut pulak malam tu jugak pi ke hotel lain.. hotel apa ntah, but just opposite je.  lebih cantik bilik air dia tau.  first time aku experience hotel berantu.. haunted hotel gitu.. scary ler.. dorang citer masa mula2 masuk tu rasa macam diperatikan.. rasa macam angin2 sejuk.  rasa2 seram.. aku sibbaik takde rasa apa2.. rasa penat jer.. ekekekek.  si fiza malam tu.. pas dia pi berurut.. dia dapat lak urut kat kedai urut tu, so, once dia abis urut, dia pi balik naik bilik, ingat kami semua ada kat bilik.. dia panggil2 takde yg nyahut.. lama gak.  kami masa tu tengah urut2 kaki dan sambil bercerita.  aku bukak fon time tu tengok dia mesej, cepat2 la bitau dia soh turun cari kami kat depan hotel tu.. sian dia.  i wonder la if ada yg nyahut dr dalam bilik dia tu.. adoi larrrr.. mau pengsannn...






















2 comments:

  1. Malam itu kita makan besaaarrr punyaaa...murraahh pulak tu... I likeeee the ketam so the very muchhh!! yummeehhhh!!!! Nak repeat laggiii...!!

    ReplyDelete
  2. yeahhh.. i enjoyed the seafood.. recommended kannn?

    ReplyDelete