Monday, May 18, 2015

seharian di fraser's hill episod 1

opis bagi off day.  sebab apa?  sepatutnya opis buat away day amik 1 hari keje, tapi mandangkan ramai staff lebih diperlukan diopis during weekdays, maka they have decided to do the away day on saturday and sunday.  so, off day tu pulak dibagi2 antara staff2, ada yg amik friday dan ada yg amik the following monday.  aku and ira decided to amik friday.

mula2 ingat nak pi movie lagi.  week sebelumnya tu kami mmg cuti, cuti apa ntah tu, but kami dah pun pi movie layan citer fast n furious 7.  segan nak citer, but org dah tengok lama dah, aku dgn ira baru dpt tengok.  hehehe.. takpelah, bukannya boleh buat medal pun kalu tengok cepat2.. ekeheheh.. jgn berhasad dengki, tak baik su. hmm.. aku kena belajar melepaskan rasa geram, dengki, iri hati, jeles, eh.. sama kan tu?  eh.. entah.. kena bersihkan hati weh.. slowly yek.. ilangkan semua rasa yg buruk2 dlm  hati ni.   dey, mana da melalutt..  okay, nak citer bab cuti friday kami tu.  ira dgn penuh syahdunya mensuggestkan kita pegi fraser's hill sebab dia kata tempat tu cooling and refreshing.  so, kami pegilah.  aku ni rasanya pi mana2 pun seronok jer, kalu ada company yg seronok.. in this case, ira and amie.  they are the best company ever.  last week pi movie pun dengan dorang gak.  join dgn budak2 muda buat den raso mudo.. ececewahhh.. udah jgn berangan.  ekau yg patut tunjuk teladan baik2 kat budak2 mudo tu su.. eheeee.. aku sendiri pun bukan baik ngatt.. tapi tulah.. yg buleh ku nasiat, akan ku nasiat.. kadang2 nasib baik, dorang lagi byk bagi nasiat kat akuuu.. kih kih kih.. jgn ingat muda tiada ilmu.. jgn ingat tua tu banyak tauu.. awwwww

so, kami gerak la pagi tu lepas dah ira amik aku kat umah, kami pi tunggu amie pulok.  then we when coffee2 bfast baru gerak ke FH.  ira mmg dah mahir jalan ke sana sbb itulah tempat dia and family dia melepak during weekends seselalu.  papa dia punya feveret place since dia kecik2 lagi tu ira, so she can show me places like from the tip of her fingers jer kau.  haaa.. dia lah jugak yg drive us there pegi and balik.  aku offer to drive pun dia tak beri kauu. maklumlah.. dia pro! eheheh.. and i agree.

tengok pics la ekk..









































1 comment:

  1. I memang suka FH ni...hehehe. Tempat kita lunch tu namanya Arzed, kedai dia Gred A super clean la kiranya. Food pun mabeles..!! Memang masa kita pegi tu mcm FH tu kita yang punya sebab tak ada orang kan..harus repeat lagi kann..kann..kann...:P

    ReplyDelete