Tuesday, May 19, 2015

seharian di fraser's hill episod 2

kena sambung lak.. 
aku lama giler sbnonya tak pi FH ni.. last masa akmal 10 tahun, now he is 18, ko bayangkanlah berapa byk perubahan daa.. 
FH dulu mana ada ikan2 ni semua.. ehehe.. ke aku yg tak jumpa?
but all and all, kolam ikan Allan's ni mmg best.. haritu plak takde worang langsung, kami je bertiga, dengan kabusnya.. dengan suasana tenang.. masya Allah, subhanallahhh..

inilah antara sebab aku suka berjalan tempat2 begini.. berehat smbil menikmati keindahan alam ciptaan Allah SWT.. huhuu.. 










kat Paddock ni ada tempat archery.. memanah cakap melayunya.. tapi haritu tak bukak lak.  so, kami pi tempat kuda jer.  kat tempat kuda tu kudanya cam tak ramah.. ekekeke.. takut lak kono tendang dek kudo bila dia mendengus lalu tepi2 kami.  kat tempat kuda tu kan, byk jugak kucing2 yg sama2 lepak kat situ.  so aku buat kesimpulan.. kuda and kucing sangat berkawan rapat.. eheheheh.. semuapun makhluk Allah belaka, ye tak?  manusia dgn manusia je byknya sombong, tak pemaaf, pendendam, kurang memberi kasih sayang, cepat tersinggung dan mudah marah.  huhuu.. tulah dia sifat ketidak sempurnaaan manusia yg Allah kurniakan utk kita sama2 hakiskan.






























sebelum balik kami sempat ngopi2 dulu kat satu resort tu , apa ntah namo ey, tak ingat dah.. kami makan bread butter pudding.. sodap gak.. ntah mano pic tu pun aku tak taulah.. nanti ado aku lotak yo..

ok, adios.. lenkali in sya Allah nak mai sini dengan insan2 tersayang pulak.. kot2 la ada jeki kann.. kita plan bebaik ye linggg...






1 comment:

  1. Allan Water ni mmg ada ikan..tapi tak ingat plak since when..hehehehe.
    Bread Butter Puding tu..kita mengopi kt Puncak Inn..sodaappkaaannn..!!
    Rezeki time kita pegi kali ni..munggeerrr banyak gloommiinggg...i looiikee..!!

    ReplyDelete