Thursday, August 13, 2015

nak kaya bisneslah caranya..

jangan layan kata2 yg melemahkan
hanya dengar kata2 yg menaikkan semangat
kalu rasa tak kena, voice it out..
maybe ada sebab rasa tak kena, so, kena voice it out and maybe we can work it out.
bila org tak paham, terangkan
bila org confuse, kasi terang sampai clear.
otak org tak sama dgn otak kita
brain wave jugak tak sama
so, amik masa utk kasi org tu paham.. so u r going to have the same wave as him/her
bukan ngutuk dia, bukan pandang rendah dia, bukan rasa "apalah ko ni slow ngat"..
tapi itulah.. kalu kita semua ada rasa begitu, amanlah dunia

tiada sapa jatuhkan sesapa
tiada sapa dengki kan sesapa
senang berniaga
senang bekerja
banyak2 kan bersabar, kerana sabar ada mengandungi hikmah yg sgt besar dr Allah

eh, cam lari tajuk yek
lantak, as long as what i wanna say it there


No comments:

Post a Comment