Friday, August 07, 2015

love and love again

i love u
i love my life
i love my family
i love all that makes me love back..
ehehhe.. takdo kojo la ni
yup, can u imagine me takdo kojo and feeling loved?
maybe sebab dia yg pump out keje to me tu cuti.. eheheh.. tu la dia sebabnya.. so, take the time la jap haa..
been reading buku ustaz pahrol mohd juoi about cinta kerana Allah.  beshhhh!!

you know what.. love is love, and people has been starting love since day 1, and for human since our ancestor Nabi Adam lagi kan?  tipu if u say u dont need love.  even if u dont care, Allah still love u.  rite?  cinta Allah tu teramat luas.  org yg tak cinta Allah jugak diberi kasihsayangNya.  diberi udara utk bernafas juga.  diberi air utk minum juga.  hmm.. sebab tu bila kita bercinta, we need to base our love to Allah first.  bila kita cintakan Allah atas segala rasa cinta di dunia ini, in sya Allah makhluk2 Allah akan buat semua makhluk dunia sygkan kita.. heheh.. sejuk ati kan?  yup.. if anything happened to us.. just go back to Allah and ask for His love again.  kdg2 hanya dengan kecewa dgn manusia or sesuatu, baru kita nak balik ke Allah.. but then, manusia tu kan cam tu.. aku pun sama lar.. lupa yg Allah tu walau kita tak ingat ke Dia, Dia akan sentiasa tunggu kita minta dan rayu2 dari Dia.  uhuhuu.. sedih la pulak haa.. huk








No comments:

Post a Comment