Sunday, August 16, 2015

Rasa itu melanda jua..

Ya.. rasa itu.. rasa sunyi teramat2 sunyi.  Now ujan turun dgn lebatnya.  Ajak amer makan kek yg aku bawak balik kawan2 blnja semalam.  Amer kata makanlah dulu.  So makanlah sensorang.  Kanda tak balik lg dr jumaat malam pegi balik perlis, emergency lah kann.. malam nanti baru naik bas balik kl kot kalu tak silap aku.. subuh esok lak baru smpai nnti in sya Allah.. bukan reti nak amik cuti kan.. amiklah biar x beban sgt.  But knowing my laki tu.. takkan nak dengar apa ku kata/nasihat.. sbb dia mmg lagi bijak orgnya.  Cuti byk2 nnti bleh tukar jd duit katanya.. huntong larrr..

Aku mmg keluarkan kek tadi.. tapi aku dok makan cempedak goreng tepung yg along anto.. rezeki saat ptg2 lapau ni.  Makanlah dgn teh o.  Terkebil2 smbil makan smbil rasa sayu dan layu mikirkan sunyinya idup den.  Bayangkan if fb takdak?  Bayangkan kawan2 grup takdak?  Bayangkan insta takdak?  Apa aku nak buat?  Nak ajak amer borak smbil makan kek.. dia angkat piring kek dia bawak masuk bilik.. aku kata apasal lak makan dalam bilikkkk?  Dia bleh kata x de tumpah2 umiii.. huhuu.. umi nak bersembang tadak kawan dik oii.

Harini aktiviti luar last tadi makan sarapan sekali lunch kat nsk.  Makan mi kari putih kat kedai tepi tuh.  Naper bleh smpai kat nsk td pasai nak gi mebenk kat petronas nak amik duit.. sebab nak bank in kat akmal.. sekali cek2 tadak duittt.. ekekekke.. confident je ada duit lagi.  Huhuuu.. nasib la kau suuu.. cemana kau leh x ingat duit dlm mebenk dah yilek?  Aku lak betui2 bawak sekeping kad atm mebenk jer.  Kalu ada purse bawak ke atm tu maybe bleh la cek bank lain kann?  Hampehh.. telan je la kelalaian sendiri.  Ramai lak beratur td tu.. maleh aku nak pi mai pi mai.. akmal sabar dulu ye nak.. in sya Allah esok umi bank in.  Pelik gak dah pandai call aku utk duit.  Selalu ayah dia jer.. hmmm.

Hujan2 dan kita kesorangan mmg mengundang kesedihan.  Pasaipa rasa cam tu ek?  Rindu ke kat laki?  Bukan x biasa kena tinggai punn.. ekeke.. semalam sehari tadak kabar berita.  Akupun tggu gak kenapa ntah...  Sibbaik arini dia ingat lak kat aku pg tadi eh... tanya aku buat apa.. pelik jugak boleh teringat... eheheh.. takde makna dah nak kata syg rindu cinta bagai?  Kweng3.. buat gelak jer kalu kata kat dia i need him to be mushy2 to me.. i know him too well.. jgn membesarkan perkara kecil katanya.  So.. i just let him have his time with his family sana.  Banyak tugas dan tabggungjawab dia utk kuarga dia dan aku x leh nak mengada2 nak attention yg mmg dia tara kisahkan pun.  Tiam2 sudah.  Cara utk nak dapatkan perhatian ialah jangan mengharapkannya lagi.  Wat donno jer..  Aku pegang kata2 ni jer skrg.  If u need me, will try my best.  Most of the time i will just let u do what u want.  Bertabah je la hidup dgn pasangan hebat macam dia.  Eheeeheh..

I am so glad i have ameer and along and mak and siti at the moments, family and all my frens, di alam maya dan realiti.  Allah sajalah balas budi baik kalian menerima aku sebagai insan dalam hidup kalian.  Aku sgt2 menghargai korang semuaaa.. hukhuk.

Hari semalam bz giler dr pg ke tgh malam.  Ada reunion sekolah smpai lewat ptg.  Malam lak ingat ira shahira nak blanja makan sempena dpt bonus, rupa2nya depa buat surprise bday aku dgn Bisma.. takajut gak den.  Huhuu.. kawan2 yg grup ni mmg bisa ngalirkan air mata kalu dikenang.  I really hope this friendship is blessed with love and happiness from Allahh.. huhuu.. shedih.  Depa siap bg present piyuk kukus kek den and iron kat Bisma.  Thanks ladies.  U guys rawkkkk..  Hari ni aku rehatlah.  Kaklong maza jemput gak lunch kat umah dia.  Aku rasa x larat.. so aku tolaklah undangan tu.  Sorry maza!!  Pas zuhur aku tido.  Bangun bila dengar azan asar.  Solat dan tgk wassap.  Kot2 la ada yg mencari.. hehee..alhamdulillah ada yg ingat den.








K lah.. nak layan fb jap. 

Adios!

No comments:

Post a Comment