Wednesday, September 09, 2015

tak sama timing

di kala dan saat ini.. aku dah takde keje.. aku mmg bosan ya amat.  tapi takde pulak yg nak ajak borak.  apa nak buat.  time aku bizi tak sama dengan time dia bizi, maka takde lah borak.  borak2 pun macam borak sensorang jer.  tak best lah.. ntah kenapa.  yg asik sibuk nak ajak borak adalah omputeh2 yg agaknya negro2 belaka kat fb tu.  meluat je aku dorang2 ni.  harus kejap lagi aku block je la semua.  tak reti2 bahasa, aku bukan guna fb tuk berborak, aku guna fb tuk fb la kann.. ish, lemas.  kawan2 grup mana ntah, masing2 bizi la kot.  kdg2 dorang berborak, aku tak dpt join, bila aku nak borak, aku pahamlah, dorang pun maybe bizi.. hmmm.. life goes on.  u cannot expect people to please you anytime your time.  take it la suriani.. orang pun tak terlayannnnn.

so, aku pakat hapdet blog je la.  apa ke ntah nak tulis ni.  kejap je nak tulisnya, tapi apakah yg nak kutulissss?  bengong jap.  tadi kat fb zie dok tanya ke dia bitau ke aku pun tak pasti, pasal belt keta.  bila tanya balik udah buat senyap.  aku bab mentipon org ni maleh benor.. maklumlah suara aku sgt mahal.  biar je lah aku tunggu dia respon balik.  org ni pun kadang2 tanda soal (?) tak biasa guna kot.  ayat tu jadi ayat soalan ke ayat penyata dah kena wonder pulak.  itulah pentingnya education yg diamalkan.. ekekekek.. entahlah.. some people just dont care.. for me it is really important to stress out your questions or if you are making a statement jer.  punggahhhhhh..

petang ni cadangnya nak pi tukor duit won korea.  tukar sikit2 la kan.  kalu nak pegi nanti baru nak tukau sekali, takut gak tak tertukar or tertukar dpt sikit. time ekonomi mesia bergolak pulak lah jadi nak pi korea haa.. Allah je la pelihara kami semua.  nak buat cemana kan?  in sya Allah aku nak berseronok berjalan melihat negeri2 lain, semuapun ciptaan Allah, dan melihat dgn penuh kagum ciptaanNya ada pahala tuuu.. ngeee..

Dah la tu. Ntah apa2 aku mepek.





 

No comments:

Post a Comment