Friday, January 29, 2016

adilkah begitu?


 tadi lepas system closed, aku tengok2 la kat forum gossip tu.  keluar lak kisah saleh yaakob dah ceraikan bini dia yg nomor 2.  dah cerai since lepas raya puasa haritu.  selepas 23 taun dan ada 5 anak and 1 cucu.  benarlah yg manusia ni takkan buleh berlaku adil dgn bini2nya walaupun dia ingin sekali utk berbuat begitu.  tapi tulah.. kalau bini ramai.. mmg kenalah berusaha utk berlaku adil.. jgan tak berusaha.. macam SY tu pun dia dah usaha tapi katanya dah abis jodoh.. redha lah dia.. jangan kata nak salahkan sapa2.. terima laaaahhh.. gitu.

bayangkan  ko ada 4 bini.  tentu ko tak banyak masa nak melayan seorang bini.  semua kena adil dan saksama.  dah kalu ko bermadu.. berlebih kuranglah dengan suami.  bantulah dia jadi lelaki yg soleh dan buatlah dia bahagia..  bukan dia je kena buat ko gumbira 24 seven. sama2 lah.

ada org satu bini pun tak terhandel masa dgn bini.  dgn kawan2 lagi dgn family blah dia lagi.. dgn reunion lagi.

ada org 2 bini jer rasa dah ckup la tu.. nak yg kecik dah ada.. yg besau pun dah ada.. pilih masa yg sesuai utk bini2 kau tu.  haaa.

hidup rumahtangga bukan keje yg mudah.  dua2 kena usaha utk kasi seronok dan bahagia bersama2..

k, tu jer lah





No comments:

Post a Comment