Friday, November 11, 2016

flexi friday

i dah keje berapa taun yek kat opis i ni.. since 2004 till 2016, altogether more than 12years now.  since dapat CEO baru i nmpak byk sangat perubahan dia buat utk kebaikan staff.  well, for me, org yg nampak bahawa staff is the asset to the company, will always appreciate yr staff.  staff lak yg bagus akan rasa bekerja itu seronok utk boss yg byk bagi kelebihan.  so, win win situation la sini kan?

harini mulanya management decided to start the flexi friday to the staff of my firm.  actually uols, my firm buat audit and taxation consultation services.  we are considered the big 4 firm.  tapi i kojo staff biasa je.  started from zero.  sobab masuk kojo balik lopeh laki mintak assist dia serba sedikit bantu ekonomi keluarga.  by now gamaknya economy family i dah ok kaa?  tak lagi kot sebab laki i tak berapa rela i nak berenti bila dia bagi berbagai2 perkara jika i tak bekerja.  adui, ayat skema tak tentu hala lak ngko.

okeh, harini i dapat turn balik awai, means balik tengahari lepas kol 12.30, or maybe 1pm.  the thing is every 2nd friday of the month, staff dapat balik tengahari (keje stengah harilah kekdahnya) .. dept den kono bergilir cuti.. yg tak amik this week amiklah next week.  still ok.  alhamdulillah kita dapat this kind of benefit.  lain company byk tak meraso... even saturday pun ado yg kono kojo.. kesian.. but then.. tentulah majikan expect weols to perform better right?  gitulah yg akan den usohokan.. bekerja dgn lebih dedikasi in sya Allahhh..

amik kau.. nak explain apa aku nak buat harini je tadi.  udah terbebel panjang daa.. korang baca je la ye?  ada yg kata aku ni merapu banyak sgt dan .. itulah dia.. bila kita cakap serius org tak dulik, org mmg tak berapa gemar, but bila kita bergurau sikit2 org suka dan lebih santai nampaknya.  takpelah kata aku kuat merapu.. aku bergurau je kann?

dah melalut lagi.  oklah.. aku nak pi bank tuko kad.  2 kad bank nak tuko harini in sya allah.. peh tu nak amik duit sikit..  peh tu if sempat nak pi movie tengok citer apa2 yg best.  pi lah sensorang.  dah takdo gang buek cemano.  ajak ameer, dia kata lepas solat jumaat dia malas nak keluar.  so, layan dirilah.  if tak jadi nanti.. back up plan is lepak kat kedai buku nu sentral tu.. nak cari buku2 ka apa2 ka.. lets go for buku ustaz pahrol or maybe buku seram.. "jangan biar dia masuk" ke apa ke tajuk tak hengat..

lots of plan.  cewah.  tapi alone.  alone is where u measure yourself.  kdg2 harapkan kawan2 timing sokmo tak kena.  kawan2 bizi, kita je yg tak bizinya.  kekasih apatah lagi.. dah takde time lagi nampaknya nak berjimba dgn aku.. redha je lah.  maybe ada hikmah la ni semua kan.  aku ok ker?  aku terima.. in sya Allah.  everything will be fine.

jom jom jom!  eh lupa.. maybe pi cari barang2 last minute before the europe trip.  hmmmmm


No comments:

Post a Comment