Tuesday, November 08, 2016

kau tak pernah buat kerja ka?

kau dah biasa datang keje awai, taking yr sweet time buat keje kau kat opis.. tapi org pun taktau apa yg ko buat.. tapi kau nampak cam berkaliber bila kau berkawan dgn org2 kuat boss.  keje kau adalah mencari kesalahan2 org disekeliling kau supaya kau nampak macam melakukan keje hebat.  belikan kopi, belikan kuih2 or bakarkan kek.. bagi kat big2 boss itu mmglah kepakaran ko.  tapi apakah keje yg sebenar kau buat?  aku pun tatau.

bila kau dalam keadaan yg membuatkan kau rasa diragui.. kau usaha supaya org lain dipersalahkan..
Allah sajalah yg membalas akibat perbuatan engkau tu wahai kawan.. aku doakan supaya kau dan aku juga dipelihara hati kita olehNya.  Kejelah dengan sebaiknya.




No comments:

Post a Comment