Monday, November 14, 2016

sakit kepalo

semenjak dua menjak ni den asik la sakit kepala
kadang2 sampai rasa macam berpusing2 berpinar2.. minggu ni rasa dah 3 kali cam tu
kalu kat umah.. mmg cari katil je.. tutup mato.. diam2.. sampai rasa tu ilang sendiri.. lamo pun takpo lah.  kalu kat luar cemano?  carilah tompek nak duduk kojap.. tutup mata kau.. tenangkan diri.  ya Allah.. takut, tiba2 layankan jugak berjalan.. rasa mcam nak ke tepi ketepi sampai senget.  takut pengsan lak kat tepi jalan.  pehtu kono langgar lak dengan keto.. allahhhh.. dah sampai ajal ruponyo.. innalillahiwa inna ilaihirojiunnn..

pagi tadi pun terasa cam tu. keluar rumah nak naik moto rasa nenong nenong pusing.. cakap dgn laki dia tak dulikpun.. cepatlah tutup pintu katanya.. kang kucing masuk, kunci copek.  hmm.. nampak tak betapa beratnya kasih syg laki pd kita?  diam2 yo lah.. sobab tak akan dipedulik.  mmg bondo kocik, tapi pado den.. mmg la nak ngadu, kek laki la kek sapo lagi nak ngadu.. mak ado laa, tapi kek umah lain.  huhuu.. tahan yo laa, naik moto, raso nak lolap ataih moto tu.  tahan, tahan.. smpai yo kek opis ngadu lagi.. bang, sakit kepalaaa.. dia kata apa?  awak tu byk sgt tengok henpon.. huhuu.. mana la tak tengok henpon, nak borak, nak gurau, nak berkepit, abang tu sibuk ajer main pool kat henpon jugak..tak dulikkan saya.  cakap pun, dua tiga kali baru dijawab.  bencik tau tak.  bila dia kata aku byk sgt tengok henpon tu, aku pahamlah.. dia mmg takmo dah layan bab nak mengada2 mengadu.  aku jugak yg tak paham2.. asiklah nak mengadu kan?

lenkali aku nak cari laki org lah, try mengadu, kot2 laki org lagi baik responnya bila aku ngadu.. ekekek.. adui.. now palo den dah pening lagi.. allahhhh


No comments:

Post a Comment