Wednesday, November 30, 2016

Kisah cinta kau dan aku..

I mmg suka menulis.  Kalu kena topiknya.. laju jer tangan i menaip tet tet tett.. kalu takde hal.. i can type as many entry as i can as i have so many ideas at times.  Tp skrg time bizi la nyah.. kojo melambakk.  Elehh.. bizi kononn.. if u can spend a few minutes writing.. jadilah.

So.. lets see.  What shd i write today?  Love story best kot?  I lama dah xbercinta.  But i can still remember syoknya bercinta tu tauu.. ehekk.. meh citer pasal what i've seen in fb.



I have a very good fren.. i call her Wan je lah.  M sure her frens pun ramai mine jugak.  I known her since she's very2 young.. blom abis uni lagi.  Kenal melalui grups kat fb.  She is very frenly.. that's y kita get along very well.  She quite tahan dgn ke"direct" an i and also we talk about lots of things.. including love.  Since she is a beauty.. i nmpk mmg ramai cuba mikat dia.  And dia pun terpikat jugak to a man.  Tentulah bila bercinta all the great moments can be seen between them.  I can feel how happy she was.  Berbunga2.. and that guy plak nampk very loving2.. Then.. they broke up.  Eh.. i fojot.. before that she was in love with a hindustan doctor.  Yeah.. he is also my fren in fb.  Lastly.. sadly.. they broke up.  I know she sedih sgt2.. mmg love kalu dah terpaksa putus sedang kita benar2 cuba utk pertahankan adalah sgt sakit kan?  Fmly advised her to let go.    So.. when she was in love again i felt happy utk dia.  Rupa2nya it's another failed love.  Wan selalu jugaklah tanya2 i about how it feels.. kdg2 tanya jugak my opinions.  Selalu dia kata.. jawapan i sama dgn jawapan dr mama dia.  Nmpk tak how mom's think alike?  Semua nak tengok dia bahagia kan?  Now she is in a new relationship.  I am happy to see them in fb.  Their happiness tu kita bleh tengok.  Cara dia jawab komen2 bopren dia tu nampak yg they are loving and soooo caring to each other.  Kadang2 i bakar gak diorang sibuk2 i komen sekali since bopren dia ni pun kawan i jugak.. heheee.  Bercintaan mmg macam tu lah.. even now pun wan still chat with me.. telling how she felt bila bofren dia buat posting and most of his frens liked and comments and mostly ladies.  She got jealous also.  So i said.. well.. better be jealous.. itu tanda kita masih amik berat and takut kehilangan.  tapi i told her jugak.. not to jealous too much too often.. hehee.. macamlah i ni reti sgt nak bg nasiat.. kannn?  I pun dah x jeles2 lagi.. dah xde apa nak jeles.. dah x de peka tua2 ni.  Mmg kalu dah tua2 ni kita xboleh jeles.. bukan tanda kita syg dah katanya.. buang tebiat je dikabo.. huhuu.. lupakan ajerlah perkataan tu dr vocabulary i kann? Lepas ni.. i takkan dulik dah.. hahaa.. Pagi tadi i tanya betui2 kat laki i.. "saya ni.. jeles ke bang?"  Nak tau tak dia jawab apa?  Sekali.. dia jawab.."ya".. agaknya dia ingat masa aku muda2 dulu kottt.. huhuu..





2 comments:

  1. Wahahaha....am appreciated much..jadi story dlm blog...hahaha...how l wish nnti ade sambungan sape jodoh wn yg sebenar2nya jodoh takdir...hihihi
    In Shaa Allah...doakan yea..Aamiin3

    ReplyDelete
  2. hehee.. u have read.. alhamdulillahh.. i also was hoping to see who that lucky guy.. stay cute Wan!!

    ReplyDelete