Tuesday, March 28, 2017

ajari aku utk bisa
menjadi yg engkau cinta
agar ku bisa memiliki
rasa yg luar biasa utk mu
dan utk ku

terkesima tgk pic2 org kat blog awek mana ntah pi filipina kat cebu islands.  ira la ni yg share.  terus i jatuh cinta dgn tempat tu.  mmg dulu ada kata kat ira..  kalu ada duit lebih, nak bawak dia pi travel to philipines.  but that time i was idealess of this island.  so now.. membara la nak ke sana kau.. haaa.. i really love all ciptaan Allah yg Maha cantik di dunia ni.. walau di mana saja, hatta di blakang pondok di tepi sawah umah macik sedara kawan akak punnnnn.. hahaha..

semalam seharian kita macam bodoh je.  kita nak pi hanimun bawak laki kita berjalan ke ganu.  ganu ke johor ke kontan ke ipoh.  tatau yg mana satu.  tapi berat ke ganu.  see how lah.  petang tu balik keje, laki kita cam tak sihat kan katanya tangan kanan asik kebas2.. kita kata awak tertindih masa tido kot bang.. tak katanya lenguh.  hmm.. tatau nak kata apa. dia pun balik smalam pi lah kinik.  dulu2 dia mmg ada darah tinggi.  tapi dia taknak amik ubat teruskan.  puas akak bebelkan tapi takdepun peduliknya kan.  semalam doc cek dia. bitau dia punya bp 220 baru dia menggelabah makan ubat.  balik tu terus lembik kau. shian tak? hmmm.. kita ni mmg kesian je kat org.. lagi2 org yg tido dengan kita yg ntah2 kita yg tindih tangan kanan dia tiap2 malam.  eh tak.. tangan dia yg dekat kita is tangan kiri.. salah.. bukan lah kita yer.. so, jgnlah berasa begitu.  lagipun sekadar bermanja dgn tangan kiri takkan membuatkan tangan kanan kebas ok?

ntah cemana dia.  nak pi keje pagi tadi pun cam moyokkkk jer... maklumlah org sakit.  soh amik mc, takmo katanya nanti kan nak hanimun nak cuti la pulak lagi. hmmm.. nampak tak?  terasa macam apakah bila segalanya jadi semacam.  jagalah kesihatan kita smua.  makanlah ubat jika doctor dah nasihatkan.  jgnlah dibiarkan bini tu sorang je yg makan ubat tiap2 malam dan awak pulak macam tak pernah pedulik selama ini.  hmmm.. bila kita teringat sorang kawan kita laki dia masuk spital masih koma time ni.  pun becoz of bp la jugak.  tetiba collapse sbb pembuluh darah pecah selepas dia bangun dari minum2 dgn kawan2 dia.  huhuu.. bersama2lah kita menjaga kesihatan.. tu jelah nak pesan.  kdg2 bini cakap mmg takmasuk dalam kotak pikiran langsung.  tak register, but bila dah terkena, dua kali, silalah berhati2.  Allah bagi ujian la tu, Allah nak bg peluang kita mendekat lah tu. huhuuu

No comments:

Post a Comment