Thursday, August 10, 2017

makan jom

hari2 pun makan.
sampai tatau nak makan apa.. tapi, tulah.. nak soh puasa malas sgt.  bila rasa itu dtg nak puasa, ehh.. piyed lak. ko mmg gatai kan?

ini pun ira tanya kat sametime, ST, kitanak lunch mana kak?  udah lah tatau mana.  yg kami selalu pi ialah plaza sentral.  makan kat kolong.  beli makan or tapau di plaza tetap baju kita akan berbau weh.  itulah power tak powernya kat kolong tu.  pastu kedua kita ada lombok.  actually aku suka sebut lombok sebab yg niaga masak tu ialah indons, nak sedap kami sebutlah lombok.  situ makan selalunya nasi goreng ayam kunyit.  skrg kami biasa makan ayam kunyit dgn nasi putih.  kira dah di asingkan lah.  dua2 pun sedap.  ada sambal belacan and kicap cilapi disediakan.  itulah dia.  lain2 feveret kami ialah, ayam penyet at kl sentral nu.  berjalan sikitlah, but worth it.  kdg2 kami minum air soda gumbira.  balik sunyum je gumbira.. ekekekek..  

mana lagi yek?
sesekali kami akan pi ke nu sentral.  makan dekat teh tarik place tu.  mi goreng mamak dia sedap, also nasi kerabu dia pun awesome giler kau.  puas ati.  dulu ada satu teh tarik place ni near our office, tapi sejak bangunan tu tutup nak buat hospital, takdelah lagi.  so kena jalan jauh sikitlah kalu nak makan itu.  dulu sapan kat situ pun best.. dia ada set roti canai and teh, nasilemak and teh and also mi goreng with teh.  semua pun sedap2.  diakui oleh my bff ira shahira.  skrg kami bekfast samada swiss oven at kl sentral, panetton jugak and most of the time, kat plaza sentral la jugak.  nasilemak bob dgn paru mmg feveret kami.  and oso, nasi goreng kampung with kangkung kat gerai ayam cyber, or lebih popular gerai don farok.. mmg ramah budak tu.  lain2 places shd be la cucur, pastu meal station and.. burger king.

tulah senarai tempat2 makan kami kat opis nih.
sebonar ey, den tatau nak citer mende.

harini nak pi makan lunch kat kepci.  dulu ada kepci kat brickfields ni.  now takde dah.  kena pi kl sentral la jugak ni.  aiyo, pala den poning laaaaaa.. adoiiii




No comments:

Post a Comment