Tuesday, May 02, 2006

Slamat Hari Pekerja

2 May 2006 10.56am

Hi, pekabar? Semalam cuti hari buruh, syok tido, but petang, ujan, punya la kuat, dengan angin, ribut dan tofan segalanya. Kanda plak takde. Kata balik around 3pm, but sampai kol 5 baru abis kerja.. katanya. Reached home at about 6.30pm. Kesian bebudak, menunggu dari pagi nak kuar ngan ayahnya. Sabar ye nak, ayah cari rezeki.

Dah balik, rupanya ada problem kat tempat kerja, kena kuar balik malam nanti, sambung lagi kerja. Eeeeeei, tensen beb. Bila masa untuk kami sekeluarga? Nantila, kalau sabar, tentu ada balasannya...

Lepas maghrib, gi makan kat gerai. Pastu, gi Giant, beli barang rumah, but tak seronok, tak boleh beli dengan senang hati sebab kanda kena kerja lagik nanti. By 10pm, balik umah. Kanda bersiap nak kerja lagi. Heeeei, tensen lagi. Tadak kawan tido, huah aahahaa.

Bila fikir balik, kenapa aku tak bawak je diriku sendirik keluar bejalan-jalan dengan bebudak. I wish i could do that, but... aku tak brani bawak kreta!! Kereta ada jer kat parking depan tu. Boleh? Nasib baik Am ada, tapi aku lebih seronok kuar ngan kanda... Semuanya kanda, kanda, kanda........... how i miss him so much.

Luahan hati sorang istri yang suaminya kena kerja masa cuti umum hari pekerja.

2 comments:

  1. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  2. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete