Monday, June 12, 2006

Tabung

12 jun 2006, 5.18 petang di malaysia

Hari ni, pepagi klangkabut. Kisahnya, aku sakit dada lagi. Senak sangat.. angin tu, kata kanda. Selalu buat tak kisah kalo aku ngadu sakit padanya. Entah bila nak amik serius.

At first taknak gi kerja. Rasa cam tak sihat. Kanda bangun dulu. Dia legalah takyah mengantar aku ke opis dulu, but tetiba aku decide, tak boleh amik cuti. Cecepat bersiap sumer. Kanda bising, tentu lambat ni. Aku paksa kanda soh tunggu gak. Tak sempat mekap pun. Aku dok pikir-pikir, aku teringat azam nak kumpul cuti ke ujung taun. Motif?? Nak gi Spain/Australia mana cukup 3 ari, tak gitu?

Ada plak si garf ni bantainya bergayut dekat 90 minit kat telepon pejabat. Alamak, boleh tahan gitu? Aku memang tak boleh tahan, panas tinga. But orang ni, selamba badak jer. Hentah apa di borakkannya, tak taulah. Tapi kalo call kat opis for 90 undisturbed minutes, she must be out of her stupid mind. Memangpun dia stupid.. kalo tak, tentu dia takbley buat gitu kat opis ni. Pala hotak berjambul. Nasib baik takde call masuk pi line aku, kalo tak, tentu kena bahasa kesat ngan aku tadik. Hampehss punya pempuan.

Lunch, ikut Juren lagi, amik duit. Pastu straight gi WCC nak amik benda untuk boss. Pastu balik, belambak kerja atas meja. Baguslaa, takyah bosan-bosan, dah ada kerja gitu.

Esok ada training netball, bolehkah aku berlari mengejar bola? Kita tunggu dan lihat!!

Asta manyana...

3 comments:

  1. sabar ya... nak handle sakit sakit ni kena bertenang. cool beb... relaxkan minda. kanda ko tentu sayang kat ko, cuma mungkin dia tak reti nak tunjuk aje tu. biasalah lelaki. kontrol macho gitu.
    so, ko conpirm ler nak gi spain ujung tawun nanti... wah.. bestnyer. nak itut nak itut

    ReplyDelete
  2. dey gang, angan-angan mesti tinggi melangit beb!

    Spain, memang nak pegi once passaporte (spaniesh) udah bikin and dinero in Swiss banco udah cukup.. ko nak pesan apa-apa, buat sekarang...

    p/s: dulu 50 pesetas baru singgit, skrg tatau laa

    p/ss: suda tukar nama? aku tetap hargai segala komen ko

    ReplyDelete
  3. a-ah, kena tukar nama... biarlah rahsia gitu.

    ReplyDelete