Thursday, September 07, 2006

Catatan malam jumaat

23:21 khamis

Kanda dah lena kot, takde bunyi tv dah kat bilik sebelah tu. Amal and Ameer pun dah lama mimpi sebab rasa sunyi beno except for the sound of the keyboard while i'm typing and the sound of the fan.

Gambo taman landskap ni acik amik dari suratkabo.
Best la kalo umah acik ada hijau-hijau cam ni. ada bunyik air lagi.. syahdu kalo dok tengok waktu pepagi hening, kan? I used to tanam-tanam pokok bunga kat depan umah ni. Teringat kat komen liza adik iparku... umah kak ni semua pokok ijau je ker? Takde yang berbunga pun... Wah, baik punyer komen! Abis tu.. dah aku memang minat suasana ijau, damai gitu...katanya..Sebenonya bunga-bunga sumer cam tak serasi ngan acik la, tatau la, mungkin tangan acik ni tak sesejuk air mata ibu, eh, tangan ibu acik! Sumer mende pokok emak acik tanam, menjadik jer. .. sayang mak, mmuahh! Taman acik takde pokok bunga takpe la, but pokok-pokok tu semua ada berbagai kaler daun, you know? Liza tara tanam satu apa pokokpun, lagi mau komen... layannnn!
Keji tak aku kata gitu? Tapi dalam hati juga ada kata.. takut perang pulak, kuang kuang!
Anyway, the reason i write about the landscap ni (alamak, sudah lari jawuuuh laa) is becoz i tot of doing some changes at my own laman ijau itu! Nak buat cemana tula yang tengah carik idea nih! Mesti ada yang kata cuba tengok majalah landskap ker, apa tuh... laman idaman, tatau la nama itu majalah... tapi acik rasa itu bagus juga untuk meng"keluar"kan peluh, sementelah acik memang kuat benor berpeluh.. (sejak azali ker, tak hingat lagi dah).
Nanti bila dah umah mengubah, kita cuba letak itu gambar kat blog ini. Cemana yek... tengoklaa nanti cemana, itu project ujung minggu ni, amacam? Layannnn..

No comments:

Post a Comment