Wednesday, March 21, 2007

Hujan

Dah dua hari ujan pagi. Asal pagi jer hujan.. asal hujan je pagi. Tensen gak. Asik nguap-nguap dalam kreta tunggu nak sampai kat opis. Dahlah kena antar Amal pastu pi ngantar Alia plak, masuk Jalan Kuching, terus selow. Ingat bila masuk Jalan Ipoh, ada lega, idak jugak... hai... nasib, nasib.

Sampai kat Tiongnam tadik, si Tif called, ajak srapan. Hai, memang lapor bebeno rasa perut. Makan nasik lemak u... lauk daging masak rendang lagi. Hmmm... syahdu sesakan. Kenyang sangat masa tu. Rasa macam lunch nantinyer, taknak makan dah. Tup-tup bila jam kol 11.30, mula la lapar balik. Boleh ker? Ingat nak makan salad jer ker sup ker, tapi bila keluar ngan si N and Tif, mula la mencarik nasi lagi. Ko hingat apa? Tak teruja ke tengok lauk dia? Ada masak lemak cili api nenas ngan ikan masin, ada keladi masak asam pedas, ada ah memacam la. Tentu-tentu aku beli nasik lagi... dah 2 kali makan nasik dalam sehari. Korang boleh bayangkan bagaimana senangnya penambahan berat berlaku.

Itu saja untuk kali ini. Bill banyak plak tetiba... tapi mata sangaaaatlah mengantuknyer.

4 comments:

  1. hihihihiiii...kalau gini la gaya nye kak su ...kita leh membesar mengalahkan johan...

    ReplyDelete
  2. makan tak leh control, tapi bila kg tue naik, kita bising.. cam maner erk.. sy pun ader masalah yg sama la.. hihi..

    **salam perkenalan

    ReplyDelete
  3. Tu ler..meh keje kat BC ini, asyik mengadap bende yang sama..langsung tak makan...KL ni byk sgt godaan...you know who

    ReplyDelete
  4. hujan2 sedap tarik selimut per?

    ReplyDelete