Friday, May 25, 2007

Futsal anyone?

Aku minat sukan. Tentu korang taukan? Yang aku tak minat cuma suka tinju, kalau tomoi siam tupun aku suka. Minat tengok lain dengan minat join. Apsal aku citer pasal sukan?

Sebab badan aku dah naik lagi dan lagi dan lagi... Huwaaaaaa

Dah 4 minggu yang lalu, bila plan bebaik, tak dapat jer main. Asik tak cukup pemain jer. Semalam dapat gak kami main kat Segambut tu. Walau 6 orang jer pompuan yang datang, 2 mak-mak orang, sorang bini orang and 3 anak dara, kami tetap main jugak. Tima kasih kat Ali of JKR, who has gathered his friends to play against, eh with us, semalam tu. Takkan orang jantan nak berlawan ngan orang pempuan plak, tak seswai. Kalau kalah dorang tak ke malu?

Aku dapat gak shot 2 goals semalam. Walaupun cuma 2, hatiku puas. Kembang kempis lubang idungku, ahaks. Beb, ingat senang ke nak tengok mak orang, ala-ala macik nih, umur dah 43 (ada ker?) dengan badan cam tong nih, still nak lari-lari kat futsal court tu, men"tackle" bola, untuk menjaring gol? Letih giler, siap mengah, baru 20 minit main beb. Itu first time main, lepas like 3 months of hibernation. Aku tak fit langsung!! Hampehhhhh....

Aku cadang la kan, nak beli bola, pastu, ajak amal and ameer main tetiap petang kat depan umah, kelas tak? Takdelah kekok ngan nak tahan bola ker, nak gelecek ke haper ker. Cemana korang rasa?

Kuarkan peluh memang bagus untuk kesihatan. Tapi, lepas tu, aku menderita beb, sakit tumit and tapak kaki. Osteoperosis beb!!

1 comment:

  1. sebelum aktif futsal kena buat latihan kaki dulu. caranya ialah kawad kaki... depan belakang depan belakang kiri kanan tapi jalan jangan pandang belakang

    ReplyDelete