Wednesday, June 13, 2007

Sunyi


This morning when i came to office after my one week leave (ye ker, no lah, just 4 days including Sat and Sun), the office was very quiet. Like everybody has abandoned ship! Wow.. i like it, yes, i do! The very the peaceful gitu.

But, gang aku cuma tinggal si N je la! Tu yang tak syiok tu. Od plak, kena amik cuti sebab hubby dia tak sihat, kena jadi dayang, katanya.. hik! Bila lagi nak tunjuk tender loving care tu, kan? Si Baby pulak, MC katanya, kurang lagi sorang gang. Kalai dari pagi ke petang asiklah achum, achum menyebarkan virus! Well, tak boleh wat bende, redha je la. Semoga antibodi aku kuat jer tahankan semua kuman si Kalai nih. Tak sempat gi klinik kaedahnyer, asik sibuk kerja la katakan.. entah nak impress sapa tatau la tanggaci tu!

ha.. yang belakang-belakang tu, pakai uniform putih tu adalah dayangs, cukup ramai tak?

Aku nak sangat update blog ni kat opis tadik, but i can't seem to get hold of any word to start with. Asik tengok bill jer dari pagi membawak ke petang. Bila bukak blog sikit, dah sibuk nak baca citer kengkawan, maklumlah, i've been away... macamlah 4 bulan, ahaks! But ye la, bila dah baca blog, mula la nak komen sini sana, maka, tak jadila lagi meng"update" entry, ha... salah sapa tu? Inipun dah past midnite haa.. baru dapat tulih.. gigih la konon nak jugak buat entry. Kalau satu entry dapat 20sen, tentu macik dah kayo, macik suko bonar laaaa... Ish, mula la ngarut, but then, di sinilahpun aku nak tulis isi hati aku, kan? Tadi, sempat baca kisah mak abah kat blog mak su.... sedey beb, aku siap m'nitiskan air mata, sensitip giler nih. Aku memang takkan dapat tahan emosi bila baca/tengok citer-citer gini. Even N pun gelak tadi bila aku kata sedih baca kisah how we should treat our parents... memang tak semua orang ada feeling-feeling cam aku nih. Tak jumpa lagi. Iyerlah, apa saja melibatkan hati dan perasaan, bukan boleh dibuat-buat, it comes naturally. Aku memang senang nangis, tangkap leleh... huwaaaaa! Membebel bab hati la pulak... ish, udahlah dulu.

Esok, kalo aku sampai opis awal, aku tulih lagi.. banyak nak ku ceritakan tentang cuti-cuti M'siaku yang baru lalu... chewah!! Wa pen off dulu.. buenas noches!

3 comments:

  1. hello... thanks for dropping by my blog. I really appreciate it. :)
    emm, ok apa nak feeling2 dgn cerita2 camtu. mcm lirik Dewa;
    'menangislah bila harus menangis
    kerna kita semua manusia'

    ReplyDelete
  2. Kamarul:
    That's when i care la kan! Most of the time, i just don't... hik!

    ReplyDelete
  3. sila ler menyambung cerita ko....

    ReplyDelete