Monday, July 16, 2007

Pagi Isnin yang sungguh memenatkan

Aku kuar dari rumah kol 6.45am. Hari ni takmo naik moto ngan kanda.. saja, sebab nak balik cepat nanti. Nak buat tu, buat ni, bitau kanda. Kanda macam tak hepi tapi katanya "suka ati awaklah.." gitu..

Idup enjin tak tunggu panas, aku cecepat belah, malas nak layan kot-kot Alia nak mentumpang gi sekolah. Pegi lah sendirik, aku tak koser nak tunggu, nak cepat, nak ikut Jalan Kuching. Haaa... okaylah, tak clear jugak, sangkut sangkut, but by 7. 17am aku dah siap parking sumer. Sekarang dah rasa cam nak tido plak... sib baik aku ada belog nak update, kan best tuh?

Sampai opis tadi, AW ada tinggalkan notes on my desk. Baru nak bagi keje.. bencikkkkkk, sumer last minute. Aku paling nyampah keje gini. Lagi nyampah kalo dia yang bagi. Tapi.. aku teringat plak, dia one of the SM sini, boleh soh itu ini, aku cuma golongan marhaen, aka kuli batak, maka aku redhakan je lah. Buatla pempelan, but, make sure i start by 8.30am, kay, coz opis starts at 8.30 and i dont feel like doing the work now. Entah biler dorang sumer ni nak paham... hari ni closing 12 noon. Kalo lepasni ada orang bagi lagi keje, i'll just say, wait till tomorrow.. boleh?

10 comments:

  1. cakap je... tak dapat nak pleasekan suma worang.

    ReplyDelete
  2. Nak wat cam ner ...

    kita ni kuli jer ...

    kan kan kan ...

    ReplyDelete
  3. jom bukak company sendiriiiii....

    ReplyDelete
  4. lu punyer bisnes ari tuh apa citer? kasik bukak la itu bisnes boleh la akak tumpang sekaki keje kat situ..huhu

    ko boss goyang kaki je lah...ahaks!

    aka Honey MJ

    ReplyDelete
  5. keciannnnyeeee......
    hari isnin aku pulak malas nak buat keja..........

    ReplyDelete
  6. biasalah tu,macam si jinggo tu katalah,
    hari isnin adalah hari sengal untuk start kerja.kalau sampai sampai dapat kerja mcm tu sape2 pun jasmaniah berkecamuk hehe

    ReplyDelete
  7. Sebagai 'Layman' yang berjaya.. Dgn jayanya kita bekerja untuk org...

    Kalo bisnes, kita bekerja untuk diri kita...

    ReplyDelete
  8. -g o r o -
    berjayakah kita?

    butaseni
    mmg saya selalu tense, tapi...

    jinggo
    saya suka ari senin, tapi saya lebih suka ari Jumaat, hik

    teapot oi,
    tak sempat nak melayari dah memalam sekarang, carik bisnes, asik balik lewat, tak sompek!

    butter
    ko nak provide capital for me?

    sekian timer kasih

    ReplyDelete