Tuesday, September 18, 2007

Ah Long

Aku telah berkenalan dengan satu ah bank nih.

Memang baik sangat dengan aku. Tak sangka bila aku apply loan, dia approve pulak. Bukanlah banyak mana, sekadar meringankan beban utang, kan?

Tapi, bila aku kira-kira, memang sohih dia ni bersaudara jugak dengan the famous "ah long" tu.

Apa tidaknyer, bayar balik loan nyer jadik lebih dari dua kali ganda daaa...

Bezanyer cuma, ah bank ini ada mempunyai lesen gitu a.k.a ah long berlesen!

Should i accept or should i not?

4 comments:

  1. ah long berlesen, he got licence to kill macam james bond ker? hik, gurau ajork

    ReplyDelete
  2. kalau dah takleh elak nak watcane.. tak seboleh2 elak la berhutang ni.. (nasihat pd diri sndiri skali)..

    ReplyDelete
  3. kalau ia memudaratkan diri pikirlah berkali-kali.....
    kalau dah terpaksa tu terpulang la...
    banyak baca surah yasin dan ayat seribu dinar.....
    insyallah banyak masalah boleh selesai.............

    ReplyDelete
  4. jangan umi jangan.kalau bayar cun mcm mana pun orang mcm ni ade je yg dia akan carik.baik susah skit pada susah banyak kelak

    ReplyDelete