Wednesday, October 24, 2007

Lelaki di ladang anggur part 2

Malam tadi aku kuar beli barang nak buat lontong and nasik impit for today's lunch & makan2 raya kat opis, tetiba nampak seedless grape kat Bintang... terus beli! Manis kau! Dahlah manis, takde bijik lagi, mmm, bertambah sedaplah jadinya kat mulut aku bila makan.



Sejak tengok citer Korea tu - Man in the vineyard, aku teringin sangat nak makan anggur, ngidam gitu! Sejak tu, takde peluang nak beli buah tu, so, malam tadi, beli sakan and makan pepuaslah...



Memang syiok citer tu.. kisah seorang gadis terpaksa belajar bertani setahun di ladang anggur selepas dia nak diberikan tanah 100 hektar/ ladang anggur oleh atok sedara dia kat kawasan pendalaman. Dia belajar and cita2 nak jadi pereka fesyen, but.. terpaksa tukar bidang. Entah apa akhirnya citer ni, sebab gadis ni dah jatuh cinta ngan mamat yang assist atuk dia tu. Ada lagi 3 CD tak abis tengok nih... tak sabar, but takde masa lagi!

2 comments:

  1. alamak... aku takut nak ikuti cerita bersambung2 ni... takut termiss ler, paling takut is aku tak sabar nak tunggu cerita abis lepas tu nak tunggu dia tayang cerita lain plaks... ala ala, next.. next... next...

    ReplyDelete
  2. mak su oi,
    gua tak takut sebab VCD maaa, anytime u can watch at your own sweet time... gituuuu...

    ReplyDelete