Monday, December 03, 2007

Bisnes

Lepas lunch tadik, Nora mai kat tempat aku deliver cincin from Zhulian yang aku order.
Cantek.. aku suka!

Bukan saja cincin dia bawak, tapi nora bawak jugak upline dia from Zhulian. Kenai Zhulian?
Tentu pernah dengar. Dulu memang aku dealer, but dah lama berenti. Males aku nak buat, but bila si upline tu tunjukkan slip gaji pertama dia, 5 ratus lebih, and sampai taun kedua, dah 7 ribu lebih, aku macam tergoda jugak.

Entahlah, dia ajak aku pegi meeting kat PJ hari Rabu malam. Eeeeei, aku maleh laa...
Kalu kanda tau nanti, tentu dia tak benarkan..
Kalu aku kata nak carik duit lebey.. cemana pulak kata dia nanti?

Kalu kanda kata yes, okay, kalu tak, nampaknya, kena biarkan si nora je lah jadi kaya!

2 comments:

  1. ko kaya kanda ko kaya... tentu dia suka ek...

    ReplyDelete
  2. kaya....
    kaya....
    kaya....
    apa yang lebih kaya dari keluarga yang bahagia.............????

    ReplyDelete