Friday, January 11, 2008

Siakap senohong

Semalam kan... aku gi pasar, kanda pi beli ikan siakap. Katanyer nak soh aku masak sweet and sour!


Tau ka aku masak sweet and sour tu? Ah, bantai je, tentu mak tau.. nanti aku tanya ke dia! Tapi since aku maleh dah nak kuar rumah, and some more dah lewat nak masak sesangat since si Ameer dan ngadu, lapa lapa... aku pun hantam sajalah masak..


Jadi gak beb, tapi bukanlah macam gambo ni, aku cuma ada bawang besau je, nenas ngan timun pun takde..


Yang penting, kanda suka.. kami berdua je makan, siap ratah kasi abis... mmm....


5 comments:

  1. fuish... sedap tu... ai laik....

    ReplyDelete
  2. menjadi la tu.... pasni masak stim pulok...

    ReplyDelete
  3. mak su & debik:
    kalu ikut citarasa aku, memang dah jadi.. nak masak stim, kena tunggu beli periuk lubang2 tu dulu.. ahak, alasan!

    ReplyDelete
  4. kalau ikan sedap macam ni,biar aku jadi pencurinya hehehehe

    ReplyDelete
  5. kak...bila2 bg resepi ni naaa....ira ni bab lauk pauk tak reti sgt masak....yg simple2 aje reti..hehehe..tq

    ReplyDelete