Thursday, June 05, 2008

Gumbiranya aku...

Sebab apa aku gumbira dan riang ria?
Takde kena mengena dengan aku mengandung, okay?

Kengkawan kalu kita kata i'm so happy.. dorang mesti tanya, ko pregnant ke?

Kuang kuang kuang..... fikiran dorang macam sempit pun ado.. heheh..
But kali ni bukan kisah aku pregnant, okey?
Sorry kanda, blum lagi menjadi nih.. heheh..

Sebab pertama:
acik gumbira adalah kerana acik nak cuti esok, nak gi makan hangin.
Tak kirolah poei mano.. walaupun gi Melaka lagi.. sebab nakkan tempat yg dekat, pastu
sebab kanda dapat voucher kat rinaison free 1 malam, maka takdelah kuar banyak ngat
modal, melainkan untuk makan2 dan belanja2 sampingan sahaja adanya. Jangan dilupakan
karioki, kerana sudah lama acik prektis lagu zena zen dalam kereta... ahaks!

Sebab kedua ialah:
.. acik gi gym untuk kesekian kalinya petang tadi lepas abis keje, acik telah
mendapati berat acik telah turun lagi sekilo, menjadikan jumlah yang turun adolah sebanyak
8 kilo okey, acik ulangi... 8 kilogram. Betapa girang beta punya hati, usaha beta selama 3bulan ini
telah mula menampakkan hasil... Alhamdulillah, semoga Allah memberkati usaha beta menjaga
kesihatan begini. Dari tuttt kg you, and some of my friends have noticed this too.

Memang beta sudah buat banyak perubahan dari paten pemakanan beta dengan membanyakkan makan sayur2 an and bebuahan dan menjadikan aktiviti bersenam, menari dan jugak angkat berat (bonda beta bertanya..tak takut ke naik muscel? awwww, tak tahan!) sebagai rutin harian. All these have helped a lot in the process. Semangat jugak penting untuk terus mencapai berat ideal nih.. thanks a million to my good gym buddy, Ati. Dialah yang banyak bantu beta ke tahap ini.. Ti, you are the best!

Ahli keluarga and rakan taulan jugak tak kurang memberi komen2 membina, menjadikan beta lebih bersungguh dan berusaha untuk tampil sihat di usia mencecah 40-an ini...

Sehingga di lain siaran, wabillah hittaufik wal hidayah.. wassalamualaikum wbt..

panjang tul entry yang dijangkakan 2 para tadi.. ahaks!

3 comments:

  1. ini lebih gumbira dari pregnancy

    ReplyDelete
  2. bahagia dalam hati kalau ko ter_mangandung lagi.. ok lah tuu!! hehehe..

    ReplyDelete
  3. wahhhh turun 8 kg.mesti nanti gym tu ambik gambar umi sebelum dan selepas,pastu letak kat billboard,kan? :D

    ReplyDelete