Tuesday, March 09, 2010

Rapik Merapik

Lama tak buat entry.. rindu tauuu…Tapi nak buat cemana, acik bizi, kan?
Okay, inilah entry mengenai movie.. ala ala review la katakan..

Last Sunday, acik dapat 2 tiket menonton citer yg dikatakan ramai sekarang ini.. iaitu Niyang Rapik. Thanks to Budiey.sensasi selebriti.blogspot.com, yg telah dengan berbesar hatinya menjual tiket kepada acik pada Jumaat hari tu. Mulanya acik nak gi ngan ira ira shahira, but then, ira shahira cannot make it, I got to change partner to my bofren, yg mulia tengku razak tengku sudin!

Bukan dia suka ngat pun pi berdua, but then, acik kata budak2 nak peksa (penggal pertama, kan), lagipun acik takdapat beli more than 2 (heheh..). Naklah dia dalam terpaksa. Acikpun tak paham kenapa dia tak berkenan sgt nak keluar berdua je.. Maklumlah, sejak dah menikah 15 taun ni, takbest dah dating ek? Sabar jelah. Masing2 buat tak tahu je, mmg merengsa sgt pi berdua tapi macam jalan sensorang. Tobat dah aku.. kalu anak2 takde, takleh ke treat aku cam gefren, tak do dooo, menyesalll aku tauuu.

Eh, berbalik kita pada review pasal Niyang Rapik nih. Pada aku, citer ni best, walaupun kisah2 hantu tu macam dah biasa sgt, tapi cara dia buat jalan citer tu, nampak cam kita tak sangka itu akan jadi endingnya… Haa… acik manalah reti review2 ke jadah ni, kan.. tapi itulah dia.. acik mmg buleh baca citer tu dari awal, acik dah dapat agak Liana Jasmay tu dah mati dari awal.. Dialog dlm movie tu sangat kelakar and straight forward, acik suko amek..

Zed Zaidi.. aku suka dia berlakon.. mmg best.. kalu dia tak berlakun best ke?


Lenkali acik nak tengok citer Alice in Wonderland, Wolfman, pastu… Bounty Hunter and Adnan Sempit. Ada lagi ke kat panggung citer Adnan nih? Teringiiinnnn tauuu..

No comments:

Post a Comment