Wednesday, January 05, 2011

aku dah buat apa hari ini...

olla bonita..

bosan dowh.. ingat nak layan drama korea, tp bila try online macam siti zen and aliaa and also yanty... aku tak buleh tahan tertunggu2 bangang... memang sakit atikuuuu..

baiklah aku buat entry.. ahaks.. lagipun harini blum ada entry lagi.. ndak jugak konsepnya taruh entry kan... tak kisahlah sapa baca ke takde org baca ke, yg penting aku ndak tulis.. lagipun ada aku kesah.. cik jemilahhh?

masa ni. 11.47 malam. anak2 dua2 dah tido, kanda paling awal tido tadi, dah bunyi dah tu mesin dia... mmg kuat kedengaran dari sini.. biarkanlah, akupun takdelah berapa nak sunyi, ye tak?
kanda kata esok sebelom subuh dia dah nak kena kuar, kol 4 gitu... nak nganto dato' dia ke airport kisahnya... tu la pasai dia tido awai.. kalu tak, mmg kat depan tivilah still dia ni masa2 ini..

aku nak kisahkan tentang komputer or laptop yg aku ada kat umah ni. yg paling selalu diguna oleh kami sekeluarga ialah lappy ni lah.. tapi sebab keseronokan teramat, keadaan lappy nipun udah semakin uzur.. banyak huruf kat keybod ni dah tertanggal kau... betapa kerapnya diguna. abis, masing2 pandai menaip, kan? tekan punyalah dahsyat.. tertanggal huruf r, x and tanda -> (arrow ke bawah). segan kauuu... tapi inilah tempatnya aku nak menulis, nak tak nak redhakan jelah..

lappy ni jugaklah tempat aku membaca isi hati org melalui blog2 dorang..

tadi aku dah baca pasal alice in wonderful land, dah 3 taunpun dia kawin, dia sambut anniversary harini.. anakpun dah ada sorang nama adam. dulu masa baru kawin, kesian gak dia tertunggu2 nak dapat anak, well... kalu dah rezeki tu, kan.. dah besar and comel dah si adam tuu..

aku baca pulak kisah green apple... few entries yg buat aku gelak sorang2.. kisah dia geramkan sorang pacik yg ptong que kat giant... pastu kisah goreng pisang yg dibawak larik pompuan konon berpuasa.. aku tabik dia tu..

pastu aku baca pulak entry2 spiderjane rima.. mmg seronok.. walaupun dia tulis pepanjang, tapi pada aku menarik sgt.. kisah dia tu macam happening pada akula yg tak berapa nak happening ni kan? at one point tadi, menitislah jugak ayaq mata masa dia kisahkan uncle mizi dia passed away.. huhu... sedey kauuu...

aku selain enjoy keje.. chewahhh.. aku tau ramai org kalu boleh nak belah dari opis tu, tapi tak boleh blah2 lagi since tarasapa mau amik dia keje or bisnes blum cukup baguih.. or utang masih keliling pinggang, tapi aku takde pulak nak kata aku tak enjoy keje.. as long as ada keje dan org sekeliling hormatkan kita dan keje kita... aku dah boleh terima seadanya.. aku belajar je ikhlaskan hatiiii..

akupun enjoy jugak sambil2 main game, baca2 gossip, borak2 ngan gang guna same time... tadi aku main game buat kek kau.. manala aku ada oven in realiti, tapi aku sukaaa... cake mania namanya.. adoi.. addicted lagiiii.. sampai satu stage, rasa geram giler bila tak lepas2 buat kek pengantin kauuuu... matilahhhh, esok time lunch harus mencuba lagik ni..
gossip2 tu pasal artis, ada gak kesah memek and nomiang.. hihi.. tak abis2 deme mewarna-warnikan dunia hiburan kita, kan? apa lagi.. kes org amik cuti2 mesia sempena budak masuk sekolahlah, masuk universitilah, masuk tadikalah... masuk tabliq lah.. eh, ada ke? nak tergelak tuuuu... ingat nganto cucu.. tapi kisahnya... ngantau anak daaa... heheheh... abis, dah anak lambat dapat, how.. kenalah jugak gi sekolah, ye tak? matilahhhh.. kena kejau ni kang.. tapi, ada aku heran.. dah tabiat manusia, kannnn?

apa lagi... mmm.. mata tak ngantuk, tapi rasa cam dah lewat nih.. esok keje k?
aku nak bangun awai la jugak.. nak mai opis awai gituuuu... ko mampuuu?
ahak ahak... gurau2 nyahhh

kita sambung len kali ek.. daa






No comments:

Post a Comment