Monday, March 28, 2011

berenang ke tepian

ahahha.. tajuk tu macam best je kan.. aku pun memang suka sgt berenang2.. walaupun blum ada kolam renang kat umahku itu... ahaks kata org, berenang paling mudah nak kurus.. ahbadden.. nak kurus tentulah kena pi berenang like every day haa.. barulah best! sabtu tu, aku lepak2 tak jadi gi meeting pibg skolah azmeer, sebab aku sakit perut nak period, giler2 punya sakit weh.. tak buleh bangun, so, how to go.. jadi aku tak pegilah skolah.. sementelah adik iparku mengantar anak2 tumpang ke rumah mak and rumahku.. seronok ni.. dorang datang, aku tak bangun dari katil lagi.. sungguhhh.. golek2 best, cutikannn? pastu lepak2 dgn adik iparku lepas dia abis hal dia tu dgn makku jugak.. kami makan mangga cicah2 kuah rojak, sedapp.. pastu makan tebu pulak.. mana dapat tebu.. along bagi semalam masa singgah umah dia.. best tau.. tup2 dapat call dari anak sedara belah kanda.. sema, kata nak lepak dirumahku sementelah mengajakku pergi berenang2 di kolam sri siantan.. suka amek tauu.. ada yg nak pegi sama2 berenang, selalu akuuu je beria ngajak orang, takde sapa yg melayan, kecuali anak2 ku.. tapi harini sema nak pegi. dia kata dia kat giant, cari baju berenang utk anak sulung dia.. sambil beli2 barang lain jugak. tak lama, diapun sampai.. dah lewat. kandapun baru balik, kanda kalu di ajak pi berenang, sokmo tak mau dia.. ntah kenapa malas bener, maybe sebab dia takde suitable attire kot.. takbest la pakai underwear kan, kan.. hahaa last2 ntah apa, tak jadi pegi berenang.. siannn anil anak sema. kami pakat lepak2, borak2, makan2 pastu pi pasar malam, jalan2, beli2, makan2 lagi, sampai tak terkira kembungnya.. hehehe.. lewat jugak sema balik malam tu... soh tido je umah kami, haram dia nak.. nak balikk jugak since masrin ada hal lagi.. well.. i had fun, lots of fun korang buat apa pulak weekend?

3 comments:

  1. bukan salah ku entry ni jadi begini.. puas sudah aku merenggangkan kepada beberapa perenggan, tapi, tidaklah dapat dimengertikan kenapa ia masih begitu.. matilahhhh...
    hehehe.. siap delete tu, tapi ia masih kuar..
    mahapkan aku jika korang pening membacanya!!!
    akupun pening jugak...

    ReplyDelete
  2. berenang mmg baik utk kesihatan. shopping pun terapi jiwa. he.he.he....

    ReplyDelete
  3. hi izman,
    tengkiu sebab paham.. mmg dua2 pun terapi, kannn?

    ReplyDelete